Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια είναι τα φετινά σχέδια της MLS

Τι σχεδιάζει η εταιρεία με στόχο να κατευνάσει τις ανησυχίες της αγοράς. Το περιεχόμενο του νέου Business Plan, η αναζήτηση εμπορικών-επιχειρηματικών συνεργασιών και ο χρονισμός μιας πιθανής αναχρηματοδότησης.

Ποια είναι τα φετινά σχέδια της MLS

Έτος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το 2020 για την MLS, καθώς στόχος της διοίκησης είναι να κατευνάσει τις ανησυχίες της αγοράς, οι οποίες οδήγησαν πέρυσι σε μεγάλη πτώση τις τιμές τόσο της μετοχής, όσο και των τριών ομολόγων της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής.

Έτσι, την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν κανονικά οι τόκοι των ομολόγων και μέσα στο πρώτο τρίμηνο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί το νέο business plan της βορειοελλαδίτικης εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικότερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου business plan, θα είναι η ανάπτυξη των εργασιών στο εξωτερικό (στις χώρες που η εισηγμένη διείσδυσε κατά την τελευταία διετία) και κυρίως ο συνδυασμός της μείωσης του λειτουργικού κόστους και της προσφοράς προϊόντων υψηλότερου περιθωρίου κέρδους. Για να γίνουν όμως αυτά, θα αναζητηθούν πιθανότατα νέες εμπορικές-επιχειρηματικές συνεργασίες και φαίνεται ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει αρχίσει να κινείται η διοίκηση της MLS.

Με βάση τις ίδιες πηγές, ζητήματα αναχρηματοδότησης των υποχρεώσεων της εταιρείας θα εξετασθούν μόνο αφού έχει ανακοινωθεί το νέο business plan και θα έχει μάλιστα ξεκινήσει να υλοποιείται, φέρνοντας τα πρώτα απτά αποτελέσματα. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή, είναι πιθανόν να δρομολογηθεί η αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων της εισηγμένης προκειμένου –μεταξύ άλλων- να περιοριστεί και το μέσο κόστος χρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v