Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικής: Έδωσε mandate για στρατηγικό σε UBS-Euroxx

Ξένη τράπεζα ή fund που επενδύει στον χρηματοπιστωτικό τομέα, το προφίλ του αναζητούμενου επενδυτή. Επιλέγει servicer για τα εναπομείναντα NPEs η τράπεζα, με στόχο τιτλοποίησή τους στα τέλη του έτους. Ποιοι διεκδικούν τη δουλειά.

Αττικής: Έδωσε mandate για στρατηγικό σε UBS-Euroxx

UBS και Euroxx ανέλαβαν το έργο διερεύνησης της αγοράς, προκειμένου να βρουν στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Αττικής, μέσω αύξησης κεφαλαίου. 

Χθες, υπογράφηκε η σχετική σύμβαση, με αποτέλεσμα από σήμερα τυπικά να ξεκινά η διερεύνηση, αν και άτυπη προεργασία έχει ήδη διενεργηθεί. Στόχος είναι να βρεθεί τράπεζα ή fund που επενδύει στον χρηματοπιστωτικό τομέα. 

Εφόσον βρεθεί στρατηγικός επενδυτής που να πληροί τα εποπτικά κριτήρια, η τράπεζα θα προχωρήσει σε ΑΜΚ, με μερική ή ολική παραίτηση των μετόχων από τα δικαιώματα προτίμησης. Τα νέα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για αποπληρωμή του Tier II που κάλυψε το Δημόσιο και ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας. Βασικός στόχος, όμως, της κίνησης αποτελεί η αλλαγή σελίδας για την τράπεζα.

Επιλέγει servicer για τα NPEs 

Επιπρόσθετα, η τράπεζα θα επιλέξει σύντομα διαχειριστή (servicer) για τα εναπομείναντα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (Non Performing Exposures - NPEs), που διαχειρίζεται σήμερα η ίδια, μέσω της εσωτερικής διεύθυνσης. Δεσμευτικές προσφορές έχουν υποβάλει, όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή» και επιβεβαιώνουν πηγές της τράπεζας με τις οποίες συνομίλησε το Euro2day, οι FPS, B2Kapital και Qquant. 

Σύντομα θα επιλεγεί ο προτιμητέος επενδυτής, ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση τουλάχιστον για μερικούς μήνες, καθώς στόχος της τράπεζας είναι το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο (σ.σ. NPEs περίπου 500 εκατ. ευρώ) να τιτλοποιηθεί στα τέλη του έτους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v