Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουζάκης: Αυξάνονται τα έσοδα από ενοίκια

Σε κερδοφόρο αποτέλεσμα οδηγείται η εταιρεία αποκτώντας χρονικά περιθώρια για αναδιάρθρωση και αντεπίθεση στην κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα. Η πορεία του 2019 και οι φετινοί στόχοι.

Μουζάκης: Αυξάνονται τα έσοδα από ενοίκια

Εκμισθώθηκε και το τελευταίο τμήμα της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει προς εκμετάλλευση η εταιρεία Μουζάκης, με αποτέλεσμα από τον προσεχή Μάρτιο να εισπράττει ενοίκια και από το συγκεκριμένο χώρο.

Τα επιπρόσθετα έσοδα δεν θα είναι μεγάλα, ωστόσο το άθροισμα των εισπραττόμενων ενοικίων υπερκαλύπτει τις απώλειες της παραγωγικής δραστηριότητας της εισηγμένης και της δίνει χρονικά περιθώρια αναδιάρθρωσης και αντεπίθεσης.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η Mουζάκης υποχρεώθηκε σε υποχώρηση του κύκλου εργασιών της από τα 3,12 στα 2,58 εκατ. ευρώ (-17%, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού στο εξωτερικό και της επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος), ωστόσο λόγω των εισπραττόμενων ενοικίων τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν στα 933 χιλ. ευρώ (από 657 χιλ.) και τα καθαρά κέρδη στα 904 χιλ. ευρώ (από 639 χιλ.).

Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός ήταν αμελητέος, ωστόσο η εισηγμένη οφείλει 20,6 εκατ. ευρώ στους κληρονόμους του Ελευθέριου Μουζάκη. Στις 30 Ιουνίου του 2019 τα ίδια κεφάλαια της Mουζάκης είχαν διαμορφωθεί στα 34,14 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2019 έκλεισε με ποσοστό πτώσης κύκλου εργασιών ελαφρά μικρότερο από αυτό του πρώτου εξαμήνου και με κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Μέσα στο 2020 θα ενταθούν οι προσπάθειες της Mουζάκης για αύξηση του κύκλου εργασιών της σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και για περιορισμό των δαπανών της. Πιθανή ανάκαμψη της γενικότερης οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα αναμένεται να ευνοήσει τη δραστηριότητα της εταιρείας σε βάθος χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v