Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιωμένα τα έσοδα της Vodafone

Σημαντικότατη αύξηση κατά 44% καταγράφεται στο mobile data. Οι επιδόσεις σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Πότε αρχίζει η λειτουργία ξεχωριστής εταιρείας διαχείρισης πύργων κεραιών κινητής. Το κόστος για τα 5G δίκτυα.

Βελτιωμένα τα έσοδα της Vodafone

Βελτιωμένα κατά 1,9% στα 219 εκατ. ευρώ ήταν τα έσοδα της Vodafone Ελλάδας από υπηρεσίες στο τρίτο τρίμηνο (περίοδος Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2019), καθώς η εταιρεία κλείνει την τρέχουσα χρήση στο τέλος Μαρτίου 2020) ενώ στο εννεάμηνο καταγράφουν βελτίωση 4,3% στα 674 εκατ. από 646 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Στην κινητή τηλεφωνία, η πελατειακή βάση της εταιρείας σταθεροποιείται στα 4,5 εκατομμύρια πελάτες, με το 35,6% να είναι πελάτες συμβολαίου από 32,6% στο τέλος Δεκεμβρίου 2018. Στη σταθερή τηλεφωνία, στο τέλος Δεκεμβρίου, η Vodafone Ελλάδας είχε 943.000 πελάτες από 937.000 στο τέλος του προηγούμενου εννεαμήνου.

Σημαντικότατη αύξηση κατά 44% καταγράφεται στην κίνηση δεδομένων στην κινητή τηλεφωνία (mobile data).

Το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά συνδρομητή (ARPU) της Vodafone Ελλάδας παρέμεινε σταθερό κοντά στα 9,9 ευρώ. Στους πελάτες με συμβόλαιο, το ARPU μειώθηκε στα 20,3 ευρώ από 21 ευρώ στο προηγούμενο εννεάμηνο, ενώ στους πελάτες καρτοκινητής έχει σταθεροποιηθεί κοντά στα 4,5 ευρώ.

Από την παρουσίαση της μητρικής Vodafone προς τους αναλυτές προκύπτει πως μέσα στον Μάιο θα αρχίσει τη λειτουργία της και η ξεχωριστή εταιρεία διαχείρισης πύργων κεραιών κινητής, στην οποία θα ενταχθούν περίπου 2.300 κεραίες από την Ελλάδα.

Στη νέα εταιρεία, που έχει ήδη προσλάβει τα ανώτατα στελέχη και θα έχει έδρα τη Γερμανία, θα περιλαμβάνονται και 19.400 κεραίες από τη Γερμανία, 9.300 κεραίες από Ισπανία, 3.500 από Πορτογαλία, 8.200 από την Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη (Ρουμανία, Ουγγαρία και Τσεχία), ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί η τύχη περίπου 22.100 κεραιοσυστημάτων σε Ιταλία, 13.200 σε Βρετανία που ήδη η Vodafone τις λειτουργεί σε κοινοπραξίες. Στόχος της διοίκησης είναι η εισαγωγή των μετοχών της νέας θυγατρικής στο χρηματιστήριο στις αρχές του 2021.

Για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) και το γνωστό θέμα που έχουν εγείρει οι ΗΠΑ με τη Huawei, η διοίκηση της Vodafone, χωρίς καμία αναφορά στην κινεζική εταιρεία, υποστηρίζει στην παρουσίαση πως το κόστος ώστε να αντικατασταθούν οι προμηθευτές «υψηλού ρίσκου» στο κύριο τμήμα του δικτύου της (core) ανά την Ε.Ε. θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ την προσεχή πενταετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v