Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εκλεισε» το deal Interamerican-Prime Insurance

Με βάση τη συμφωνία, η Prime Insurance παραχωρεί στην Interamerican το δικαίωμα ανανέωσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων Γενικών Ασφαλίσεων του υποκαταστήματός της στην Ελλάδα.

«Εκλεισε» το deal Interamerican-Prime Insurance

Interamerican και Prime Ασφαλιστική (εταιρεία συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά με έδρα τη Λευκωσία) ανακοίνωσαν επισήμως το deal για το οποίο πολλά είχαν γραφτεί στον Τύπο κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Η συμφωνία αφορά ουσιαστικά το δικαίωμα ανανέωσης από την Interamerican των συμβολαίων γενικών κλάδων που διαθέτει η Prime στην Ελλάδα. Αντίθετα, η Prime θα διατηρήσει μέχρι τη λήξη τους τα συμβόλαια υγείας στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας τους πελάτες της.

Μέσα από αυτή τη συμφωνία, η Interamerican διευρύνει την παρουσία της στους γενικούς κλάδους στην Ελλάδα, ενώ αντίθετα η Prime επικεντρώνεται στην κυπριακή αγορά.

Να σημειωθεί πως η Prime έχει δρομολογήσει κινήσεις προκειμένου να ανεβάσει τους εποπτικούς της δείκτες, καθώς αυτό είχε δεσμευθεί από πέρυσι στην Εποπτική Αρχή της Κύπρου.

Η ένταξη των συμβολαίων της Prime στην Interamerican εξασφαλίζει τα δικαιώματα των Ελλήνων πελατών και εξαλείφει οποιονδήποτε κίνδυνο που ενδεχομένως να προέκυπτε για την εγχώρια ασφαλιστική αγορά.

Η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Interamerican και η Prime Insurance ανακοινώνουν τη συμφωνία τους για στρατηγική συνεργασία, ως αποτέλεσμα του κοινού ενδιαφέροντος για τη βέλτιστη διαχείριση του πελατολογίου της Prime Insurance ειδικότερα στους κλάδους των Γενικών Ασφαλίσεων.

Με βάση τη συμφωνία, η Prime Insurance παραχωρεί στην Interamerican το δικαίωμα ανανέωσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων Γενικών Ασφαλίσεων του υποκαταστήματός της στην Ελλάδα.

Η εν λόγω εξέλιξη υπαγορεύεται από τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αλλά και από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τόσο της Interamerican όσο και της PRIME Insurance. Η συνεργασία προβλέπει ότι η Prime Insurance θα σταματήσει να εκδίδει νέα συμβόλαια από την 1η Απριλίου 2020 για τους κλάδους που αναφέρονται στη συμφωνία. Η Prime Insurance θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της στον κλάδο υγείας, μέχρι τη λήξη των συμβολαίων τους.

Με τη συμφωνία, η Interamerican αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, όπου έχει αναπτύξει ιδιαίτερη τεχνογνωσία και προϊοντικό εύρος, αυξάνοντας από έτος σε έτος το μερίδιό της κατέχοντας, πλέον, ηγετική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Με την εν λόγω συνεργασία, αξιοποιούνται τα πλεονεκτήματα της εταιρείας και υποστηρίζεται ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη βιώσιμη ανάπτυξή της.

Η Prime Insurance, μετά τη δεκαετή και πλέον λειτουργία του υποκαταστήματός της στην Ελλάδα, εφεξής εστιάζει στρατηγικά να αναπτύξει τις εργασίες της στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά, όπου ασκεί όλους τους κλάδους ασφαλίσεων. Τόσο το δίκτυο των συνεργατών της αναφορικά με τη μεταφορά των συμβάσεών τους όσο και οι πελάτες της όσον αφορά στα συμβόλαιά τους, έχουν τη δυνατότητα επιλογής μιας ομαλής και επωφελούς εξέλιξης, που διασφαλίζεται από την αδιαμφισβήτητη αξιοπιστία και το κύρος της Interamerican.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v