Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με μια λιτή ανακοίνωση και χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, η Εθνική Τράπεζα γνωστοποιεί πως συνεχίζεται η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

ΕΤΕ: Σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σε μια λιτή ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, αναφέρει πως "η διαδικασία διάθεσης πλειοψηφικής μετοχικής συμμετοχής της ΕΤΕ στη θυγατρική της ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Σημειώνει πως θα προβαίνει σε περαιτέρω ανακοινώσεις επί του θέματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο."

Χθες, το Euro2day.gr έγραφε πως σε θρίλερ εξελίσσεται και ο δεύτερος διαγωνισμός πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα, καθώς στο εξαρχής περιορισμένο ενδιαφέρον (απουσία στρατηγικών αγοραστών) προστέθηκε η αποστροφή ανάληψης ρίσκου, που πυροδότησε στα ενδιαφερόμενα επενδυτικά κεφάλαια η επέλαση του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουν διασταυρωθεί από κύκλους της Εθνικής, η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του -τουλάχιστον- 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής… κρέμεται από μια κλωστή. Και αυτό διότι κατατέθηκε μία μόνο δεσμευτική προσφορά από τη CVC Capital Partners, που κρίνεται, όμως, χαμηλή σε σχέση με τις συντηρητικές προσδοκίες της τράπεζας. 

Η Varde δεν εμφανίστηκε, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για διακριτική αποχώρησή της, ενώ η Fosun ζήτησε παράταση μερικών ημερών για να υποβάλει τη δική της προσφορά, χωρίς να είναι σαφές αν πρόκειται για κίνηση υπεκφυγής από τους Κινέζους ή προκύπτει από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του due diligence, λόγω του κορωνοϊού. 

Οι αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι εναπόκεινται στο Δ.Σ. της Εθνικής, το οποίο θα λάβει σύντομα, αν δεν έχει ήδη λάβει, τις εισηγήσεις των συμβούλων πώλησης (Goldman Sachs και Morgan Stanley). Από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα προκύπτει ότι η Εθνική δεν προτίθεται να αποδεχθεί το αίτημα της Fosun. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v