Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Generali: Κάλυψη ασφαλισμένων έναντι του κορωνοϊού

Σε έκτακτα μέτρα ασφαλιστικής κάλυψης των πελατών, με αφορμή τον κορωνοϊό, προχωρά η Generali. ανακοίνωσε τη δημιουργία διεθνούς ταμείου έκτακτης ανάγκης.

Generali: Κάλυψη ασφαλισμένων έναντι του κορωνοϊού

Στην κατάργηση της εξαίρεσης της πανδημία που παραδοσιακά ισχύει στον ασφαλιστικό κλάδο προχωρά η Generali με στόχο την πλήρη κάλυψη των ασφαλισμένων της και παρακολουθώντας τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων ασφαλιστικής κάλυψης των πελατών, με αφορμή τον κορωνοϊό σημειώνει σε σε ανακοίνωση ότι "θα θέλαμε να τονίσουμε τα αντανακλαστικά και την ευαισθησία του Ομίλου Generali που ανακοίνωσε τη δημιουργία διεθνούς ταμείου έκτακτης ανάγκης. Οι συνέπειες του κορωνοϊού αγγίζουν όλον τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, τόσο τοπικά όσο και διεθνώς".

Κάλυψη των ασφαλισμένων έναντι του κορωνοϊού

Καθώς η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 αποτελεί ένα διαρκώς εξελισσόμενο φαινόμενο, η Generali σε διεθνές επίπεδο αλλά και στη χώρα μας, εφαρμόζει πρωτίστως μέτρα για την προστασία του ανθρώπινου παράγοντα, πελατών, συνεργατών, υπαλλήλων.

Για το λόγο αυτό, έχουμε προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα προστασίας διασφαλίζοντας την εύρυθμη εξ’ αποστάσεως λειτουργία όλων των εργασιών και διαδικασιών εξυπηρέτησης. Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε προχωρήσει στην έκτακτη ενεργοποίηση παροχών, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πλήρη κάλυψη των ασφαλισμένων έναντι του κορωνοϊού.

Ασφαλιστήρια Νοσοκομειακής Ασφάλισης

Για όλους τους ασφαλισμένους μας, σε οποιοδήποτε νοσοκομειακό μας πρόγραμμα, καθώς και για όσους έχουν αγοράσει ξεχωριστά την παροχή του “ημερήσιου νοσοκομειακού επιδόματος” και παρά τη ρητή εξαίρεση της πανδημίας, η Generali ενεργοποιεί εκτάκτως την κάλυψη αυτή, σύμφωνα με τα παρακάτω:

Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις ενεργοποιείται η κάλυψη;

Σε περίπτωση νοσηλείας λόγω COVID-19 η οποία θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ, σε δημόσιο ή άλλο νοσοκομείο που έχει οριστεί - η Generali θα καταβάλλει ημερήσιο επίδομα νοσηλείας. Ενεργοποιείται, δηλαδή, κατ’ εξαίρεση, εκτάκτως, η κάλυψη της νοσηλείας λόγω κορωνοϊού, χωρίς να θεωρείται εξαίρεση η πανδημία ως αιτία νοσηλείας.

Η εξυπηρέτηση και η κάλυψη των έκτακτων περιστατικών ισχύουν κανονικά, όπως ορίζουν οι όροι των ασφαλιστηρίων. Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, ότι σύμφωνα με την οδηγία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος για κορωνοϊό απαιτείται πρωτίστως, η άμεση επικοινωνία στη γραμμή 1135 για περαιτέρω καθοδήγηση. Αντίστοιχα, τα ύποπτα περιστατικά και οι νοσηλείες διοχετεύονται και πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς. Aναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://eody.gov.gr/.

Ασφαλιστήρια Ζωής

Τι θα ισχύσει με τα ασφαλιστήρια Ζωής σε περίπτωση θανάτου από κορωνoϊό;

Το κεφάλαιο κάλυψης ζωής, θα αποδίδεται κανονικά, χωρίς να ισχύει ο όρος της εξαίρεσης της πανδημίας, σε περίπτωση που ο κυρίως ασφαλισμένος ασθενής καταλήξει λόγω COVID-19.

Με αίσθημα τόσο εταιρικής όσο και προσωπικής υπευθυνότητας και με σύμμαχο τη δική σας συνεργασία, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σε κάθε διαφοροποίηση των σημερινών δεδομένων θα προβαίνουμε σε σχετική ενημέρωσή.

Εναρμονιζόμαστε με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και ενημερώνουμε τους ανθρώπους μας, με στόχο να συμβάλλουμε στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού. Προτρέπουμε κι εσάς να λάβετε αντίστοιχα μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση.

Η κοινότητα της Generali βρίσκεται πάντα δίπλα σας, παραμένοντας σε ετοιμότητα.

Η έμφαση δίνεται στην πρόληψη

Αυτή τη στιγμή "η έμφαση δίνεται στην πρόληψη και στην υιοθέτηση του μηνύματος #ΜένουμεΣπίτι. Παράλληλα, το Σχέδιο Ετοιμότητάς μας, επιτάσσει μέτρα στήριξης για την επόμενη μέρα κι επιστροφής στην κανονικότητα".

Η Generali ως ένας εταιρικός πολίτης του κόσμου.

  • υιοθετεί τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και λαμβάνει μέτρα περιορισμού της φυσικής παρουσίας, κλείνοντας τα γραφεία της από Πέμπτη 19 Μαρτίου και για 15 ημέρες
  • παρακολουθεί τις εξελίξεις & λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα τοπικά για τη στήριξη των συνεργατών και των ασφαλισμένων της, τόσο σε επίπεδο καλύψεων όσο και επίπεδο ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Generali, υπό την προεδρία του Gabriele Galateri di Genola, επίσης, ενέκρινε τη δημιουργία Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου ύψους έως 100 εκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη του αγώνα και την αντιμετώπιση του Covid-19 που έχει ξεσπάσει σε διεθνές επίπεδο.

Το Ταμείο, το οποίο θα βοηθήσει κυρίως την Ιταλία αλλά θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται η Generali, θα προσφέρει άμεση βοήθεια σε αυτή την ταχέως εξελισσόμενη κρίση και μεσοπρόθεσμα αποσκοπεί στη στήριξη των προσπαθειών οικονομικής ανάκαμψης στις πληγείσες χώρες. Οι εργαζόμενοι της Generali θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στο ταμείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v