Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Αντισώματα 1,4 δισ. ευρώ στην πανδημία

Δύσκολες οι προβλέψεις για την αγορά του πετρελαίου, είπε ο αναπληρωτής CEO της Motor Oil στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Δεν προχωρά στην έκδοση ομολόγου. Ποιες και σε τι ύψος πιστωτικές γραμμές διαθέτει η εταιρία.

Motor Oil: Αντισώματα 1,4 δισ. ευρώ στην πανδημία

Τη δυσκολία των προβλέψεων για την πορεία των αγορών πετρελαιοειδών εξαιτίας των ακραίων συνθηκών του κορωνοϊού και του πολέμου των τιμών Σ. Αραβίας – Ρωσίας τόνισε ο αναπληρωτής CEO της Motor Oil στη διάρκειας της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές.

Ο Πέτρος Τζαννετάκης σημείωσε ότι η πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζει την οικονομία, αλλά ταυτόχρονα παρατήρησε ως καλά σημάδια την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, την διαγραφή της υποχρέωσης της χώρας για επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% αλλά και της συμπερίληψης της στο πρόγραμμα QE.

Αναφερόμενος στη θέση της Motor Oil μέσα σε αυτό το περιβάλλον υπογράμμισε ότι η εταιρία συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητες της, ενώ χαρακτήρισε τον όμιλο «ανθεκτικό» τόσο λόγω των ανοικτών πιστωτικών γραμμών που έχουν τα διυλιστήρια όσο και λόγω της συνθετότητας τους. Όπως είπε η εταιρία διαθέτει γραμμές 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 580 εκατ. ευρώ αντλήθηκαν ήδη τον Δεκέμβριο, ενώ ταυτόχρονα έχει και 800 εκατ. από 970 εκατ. ευρώ εγγυήσεων που δεν είναι δεσμευμένα.

Η παραπάνω αναφορά του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου ήρθε κατόπιν της επισήμανσης του ότι η εταιρία σχεδίαζε την έκδοση ομολόγου για αναχρηματοδότηση προηγούμενων εκδόσεων, ωστόσο με αυτές τις συνθήκες στις αγορές κάτι τέτοιο δεν θα ήταν συνετό. Ο ίδιος τόνισε ότι η κάλυψη των αναγκών θα γίνει με τις προαναφερόμενες πιστωτικές γραμμές.

Ο κ. Τζαννετάκης σημείωσε ακόμη αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα του ομίλου:

1. Έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση λειτουργιών του διυλιστηρίου.

2. Αναβαθμίστηκαν τα διυλιστήρια με τα περσινά shutdown και μπορούν να προσφέρουν νέες αξίες.

3. Ακολουθείται καταναλωτοκεντρική πολιτική με έμφαση στα προγράμματα πιστότητας των εταιριών Shell και Avin.

4. Δημιουργήθηκαν νέες επιχειρησιακές μονάδες ρεύματος και φυσικού αερίου, ενώ η εταιρία διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της και με ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v