Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Στροφή του EPC σε απορρίμματα και υβριδικά συστήματα ηλεκτροπαραγωγής

Γιατί μετατοπίζεται η στρατηγική του σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης. Για μεταμόρφωση της επιχειρησιακής μονάδας των έργων με το «κλειδί στο χέρι», έκανε λόγο στο conference call ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Μυτιληναίος: Στροφή του EPC σε απορρίμματα και υβριδικά συστήματα ηλεκτροπαραγωγής

Τη μεταμόρφωση της επιχειρησιακής μονάδας έργων EPC ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πρόσφατο οργανωτικό μετασχηματισμό της εταιρείας και μεγάλη βαρύτητα στις πολιτικές της ενεργειακής μετάβασης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «υιοθετήσαμε πλήρως την ιδέα της ταχείας μετάβασης της ενέργειας και δεσμευόμαστε να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες που προκύπτουν από αυτήν για το σύνολο των δραστηριοτήτων μας». Άλλωστε η δημιουργία του νέου τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Αποθήκευσης προϊδεάζει για τα νέα επιχειρηματικά ανοίγματα της εταιρείας.

Έτσι, σύμφωνα με όσα εξήγησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος προχωρά σε επιχειρησιακό πλάνο για τη «μεταμόρφωση της επιχειρησιακής μονάδας EPC».

Μετατοπίζει πια τη στρατηγική της από την ανάπτυξη παραδοσιακών θερμοηλεκτρικών σταθμών στην «επιθετική», όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος, επέκταση στον αναδυόμενο χώρο των λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης.

Πρόκειται για έργα στη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, στα υβριδικά συστήματα ηλεκτροπαραγωγής εκτός δικτύου, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την ενεργειακή μετάβαση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης, «το νέο στρατηγικό μας σχέδιο προβλέπει ότι οι λύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης θα αποτελέσουν τη σημαντικότερη συμβολή των οικονομικών επιδόσεων σε αυτόν τον επιχειρηματικό τομέα τα επόμενα πέντε χρόνια».

Χρήστος Κολώνας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v