Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίμηνη παράταση στη δημοσίευση οικονομιών καταστάσεων προτείνει η ESMA

H Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών είπε πως οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να δείξουν ανοχή προς τους εκδότες που χρειάζεται να καθυστερήσουν τη δημοσιοποίηση των οικονομικών τους καταστάσεων πέραν της θεσμικής προθεσμίας.

Δίμηνη παράταση στη δημοσίευση οικονομιών καταστάσεων προτείνει η ESMA

Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να δώσουν στις εισηγμένες περιθώριο δυο ακόμα μηνών για να δημοσιοποιήσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα, δεδομένης της δυσκολίας έγκαιρης ολοκλήρωσης των ελέγχων λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη αρμόδια αρχή κεφαλαιαγοράς της ΕΕ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) είπε πως οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να «εφαρμόσουν την εξουσία που έχουν για επίδειξη ανοχής προς τους εκδότες που χρειάζεται να καθυστερήσουν τη δημοσιοποίηση των οικονομικών τους καταστάσεων πέραν της θεσμικής προθεσμίας».

Οι εισηγμένες εταιρείες πρέπει να δημοσιοποιούν ετήσιες οικονομικές καταστάσεις εντός τεσσάρων μηνών από τη λήξη του έτους χρήσης τους. Για αυτές που το έτος έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, αυτό θα σήμαινε μια προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου. Η ESMA λέει τώρα πως οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν περιθώριο επιπλέον δυο μηνών.

Οι εκδότες μετοχών ή ομολόγων πρέπει επίσης να δημοσιοποιούν εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις εντός τριών μηνών, ή στο τέλος Μαρτίου για ορισμένες εταιρείες. Η ESMA λέει πως αυτές οι εταιρείες πρέπει να έχουν περιθώριο ενός επιπλέον μήνα για να συμμορφωθούν.

Επισήμανε πως εάν χρειαστεί θα επανεκτιμήσει οποιαδήποτε πιθανή ανάγκη να τροποποιήσει την περίοδο χάριτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v