Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά διαδικασία διαδοχής για νέο CEO στον ΟΠΑΠ

Αποχωρεί στη λήξη της θητείας του στα τέλη Μαίου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Από 1η Ιουνίου, θα συνεχίσει να στηρίζει την εταιρεία ως σύμβουλος του ΔΣ και επιπρόσθετα, θα εργαστεί με το Sazka Group για ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης.

Ξεκινά διαδικασία διαδοχής για νέο CEO στον ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει σήμερα ότι ο Damian Cope, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος Μαΐου, όταν και ολοκληρώνεται η τετραετής σύμβασή του με την εταιρεία.

Διαδικασία Διαδοχής Διευθύνοντος Συμβούλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του OΠΑΠ και ο Damian Cope έχουν από κοινού ξεκινήσει τη διαδικασία προγραμματισμού διαδοχής, για την εξεύρεση εσωτερικών και εξωτερικών υποψηφίων για τη μόνιμη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αναθέσει σε κορυφαία διεθνή εταιρεία επιλογής στελεχών να συνδράμει στη συγκεκριμένη διαδικασία και ο OΠΑΠ αναμένεται να προβεί σε σχετική ενημέρωση το επόμενο διάστημα. Σε περίπτωση που ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος δεν θα έχει ξεκινήσει μέχρι το τέλος Μαΐου, όταν και ολοκληρώνεται η σύμβαση του Damian Cope, ο Jan Karas, Chief Commercial Officer της εταιρείας θα οριστεί Acting CEO, με την υποστήριξη του Kamil Ziegler, Εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του OΠΑΠ.

Ο Kamil Ziegler ηγήθηκε της επιτυχημένης αναδιοργάνωσης του OΠΑΠ, ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κατά την περίοδο 2013-2016, αμέσως μετά την ιδιωτικοποίηση του 33% που κατείχε το Ελληνικό Δημόσιο. Ο Jan Karas έχει αναλάβει από το 2014 διάφορους ρόλους στον OΠΑΠ, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την εξέλιξη και μεταμόρφωση του δικτύου λιανικής και άλλα έργα, τα οποία έχουν συμβάλει στη σημαντική ανάπτυξη των εσόδων του OΠΑΠ. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πεπεισμένο ότι ο κος. Ziegler και ο κος. Karas θα ηγηθούν της εταιρείας με επιτυχία στο τωρινό δυσχερές περιβάλλον και η εμπειρία τους είναι ουσιαστική για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της τρέχουσας κρίσης του COVID-19. Το Διοικητικό Συμβούλιο του OΠΑΠ και όλα τα μέλη της ανώτερης διοίκησης της εταιρείας θα υποστηρίξουν πλήρως τα δύο στελέχη σε αυτή τη διαδικασία.

Damian Cope

Από την 1η Ιουνίου 2020, ο Damian Cope θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εταιρεία ως σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου και επιπρόσθετα, θα εργαστεί με το Sazka Group για ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο.

Σχολιάζοντας την απόφασή του, ο Damian Cope, Διευθύνων Σύμβουλος του OΠΑΠ δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ομάδα του OΠΑΠ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το Όραμα 2020 συνέβαλε στην προώθηση του μετασχηματισμού αυτού του σπουδαίου ελληνικού οργανισμού σε μια εταιρεία τυχερών παιγνίων και ψυχαγωγίας πραγματικά παγκόσμιου επιπέδου. Αυτό το επίτευγμα είναι το άμεσο αποτέλεσμα του πάθους και της τεράστιας ομαδικής εργασίας όλων των μελών της διευρυμένης Ομάδας του OΠΑΠ – εργαζόμενων, πρακτόρων και πολλών άλλων πιστών συνεργατών. Ως αποτέλεσμα, έχουμε σημειώσει σημαντικές αποδόσεις για τους μετόχους μας ενώ κατά την ίδια περίοδο έχουμε συνεισφέρει σημαντικά στο ελληνικό κράτος. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη θητεία μου στον OΠΑΠ και παρά τις σημαντικές επιπτώσεις από την τρέχουσα κρίση COVID-19, είμαι βέβαιος ότι έχουν τεθεί τα θεμέλια, ώστε ο OΠΑΠ να δημιουργήσει με υπεύθυνο τρόπο περαιτέρω αξία στο μέλλον για όλους τους εταίρους του. Από τον Ιούνιο θα συνεχίσω να υποστηρίζω την ανάπτυξη του OΠΑΠ, όχι πλέον από την Ελλάδα, αλλά ως Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου βρίσκεται η οικογένειά μου».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος ο κος. Damian Cope ξεκίνησε επιτυχώς και υλοποίησε το Όραμα 2020 με τη φιλοδοξία να καθιερωθεί ο OΠΑΠ ως μία εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων παγκόσμιου επιπέδου. Το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα μετασχηματισμού, το οποίο βασίζεται σε 8 στρατηγικές προτεραιότητες, είχε σημαντικά επιτεύγματα, μεταξύ άλλων:

Την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου εγκατάστασης 25.000 VLTs – ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα του είδους του στον κόσμο

Το πρόγραμμα τεχνολογικού εκσυγχρονισμού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αφορούσε την εγκατάσταση περισσότερων από 60.000 διαφορετικών συσκευών

Τη σημαντική επέκταση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου (Virtual Sports, συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού-SSBTs και online)

Την εισαγωγή ολοκληρωμένων πολιτικών συμμόρφωσης και Υπεύθυνου Παιχνιδιού

Τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας διοίκησης που σημειώνει υψηλές επιδόσεις και έχει διεθνές αποτύπωμα

Τις επί σειρά ετών διακρίσεις μεταξύ των 10 κορυφαίων εταιρειών στην Ελλάδα από το θεσμό Best Workplaces

Ο κος. Kamil Ziegler, Εκτελεστικός Πρόεδρος του OΠΑΠ, σχολίασε: «Εκτιμώ ιδιαίτερα το έργο και τη συμβολή του Damian στην εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας μας, καθώς και την αποτελεσματική συνεργασία του με το Διοικητικό Συμβούλιο καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του. Η έγκαιρη γνωστοποίηση του Damian σχετικά με τις προθέσεις του να μετεγκατασταθεί ώστε να βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του, επέτρεψε στο Διοικητικό Συμβούλιο να προετοιμάσει έγκαιρα, πριν από την αναχώρησή του, το σχέδιο διαδοχής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v