Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Γιατί παρατείνει για ένα έτος τη λήξη του ομολόγου

Για ποιους λόγους η εισηγμένη εταιρεία παρατείνει μονομερώς κατά ένα χρόνο τη λήξη του ομολόγου που είχε εκδοθεί το 2016 και διαπραγματεύεται στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑ. Κανονικά θα πληρώνονται τα «κουπόνια».

MLS: Γιατί παρατείνει για ένα έτος τη λήξη του ομολόγου

H MLS αποφάσισε να κάνει χρήση όρου του ομολόγου που εκδόθηκε το 2016 και έληγε στις 11 Ιουλίου του 2020 και έτσι θα παρατείνει τη διάρκειά του για ένα ακόμη έτος (θα αποπληρωθεί στις 11/7/2021).

Πρόκειται για μια έκδοση της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ, η πλήρης αποπληρωμή της οποίας τον προσεχή Ιούλιο -σύμφωνα με εκτιμήσεις- θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή συνέχιση και λειτουργία της εισηγμένης.

Στους σχεδιασμούς της MLS είναι η εκπόνηση-δημοσιοποίηση πειστικού business plan προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν να αναχρηματοδοτηθούν οι υποχρεώσεις της εισηγμένης.

Προηγούμενες σκέψεις έφεραν το συγκεκριμένο business plan να ανακοινώνονταν μαζί με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2019 (αφού γίνονταν οι απαιτούμενες λογιστικές απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων και η εγγραφή των απαιτούμενων ζημιών) στο τέλος του φετινού Απριλίου.

Ωστόσο, η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και η αναστάτωση που έχει επιφέρει στο σύνολο της οικονομίας είναι πιθανόν να οδηγήσει σε καθυστέρηση την ανακοίνωση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της MLS.

Στα πλαίσια αυτά, η διοίκηση της MLS αποφάσισε την παράταση της διάρκειας του πρώτου ομολογιακού δανείου (με το ίδιο κουπόνι) που έληγε τον προσεχή Ιούλιο, έτσι ώστε η εταιρεία να κερδίσει χρόνο και ευελιξία.

Τα «κουπόνια» του συγκεκριμένου ομολόγου -όπως και των υπολοίπων- θα καταβάλλονται κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v