Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Η νέα αναβολή στην Ουάσιγκτον, οι σύμβουλοι και τα δύο ομολογιακά

Η αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων «παγώνει» και την εκκίνηση διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Πολιτεία των ΗΠΑ. Οι πονοκέφαλοι λόγω lockdown, οι εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα δύο ομολογιακά ύψους 750 εκατ.

Intralot: Η νέα αναβολή στην Ουάσιγκτον, οι σύμβουλοι και τα δύο ομολογιακά

Στις 31 Μαρτίου είχε προγραμματιστεί η εκκίνηση του Διαδικτυακού Στοιχηματισμού στην Washington από την Intralot, αλλά η επιδημία του κορωνοϊού οδήγησε σε αναβολή του σχεδίου, με άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία λειτουργίας.

Πρόκειται για την τρίτη αναβολή, καθώς αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη συνέχεια μετατέθηκε για τον Ιανουάριο και τελικά για τον Μάρτιο. Η ακύρωση όλων των αθλητικών αγώνων, όμως, ανάγκασε τη διοίκηση της περιφέρειας της Washington να προχωρήσει σε νέα αναβολή, μέχρι να ξεκινήσουν εκ νέου τα πρωταθλήματα. Η διοίκηση της τοπικής λοταρίας και η πλευρά της Ιntralot υποστηρίζουν πως είναι έτοιμες και θα λειτουργήσουν όταν αποφασιστεί τόσο η εφαρμογή διαδικτυακού στοιχηματισμού για φορητές συσκευές όσο και η διαδικτυακή πλατφόρμα.

Η νέα αναβολή για την έναρξη του διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Washington D.C. είναι, βέβαια, μόνο ένας από τους πονοκεφάλους της διοίκησης της Ιntralot, η οποία προ εβδομάδων είχε ανακοινώσει σοβαρά προβλήματα και στις δραστηριότητες στη Βουλγαρία, από την οποία είχε προέλθει το 2019 το 24% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA). Ακολούθησε η καραντίνα, το κλείσιμο καταστημάτων και η απουσία περιεχομένου (αφού δεν γίνονταν αθλητικοί αγώνες) για τις εταιρείες στοιχηματισμού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών, υποστήριζε πως η «βέλτιστη εκτίμηση της εταιρείας για τις επιπτώσεις για το 2020 κυμαίνεται σε 25-30 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA του ομίλου». Υπενθυμίζεται πως στο εννεάμηνο του 2019, ο όμιλος είχε παρουσιάσει EBITDA 78 εκατ. ευρώ με πρόβλεψη για αύξησή του στα 100 εκατ. μέχρι το τέλος της περυσινής χρονιάς.

Στην αγορά συζητούν, επίσης, μια άλλη αναφορά στην ίδια, πρόσφατη, ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η νέα διοίκηση, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρ. Δημητριάδη, προσέλαβε τις εταιρείες Evercore Partners και Allen & Overy ως χρηματοοικονομικό και νομικό σύμβουλο, αντίστοιχα, ώστε «να επανεξετάσουν και να εφαρμόσουν στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για την επιχείρηση».

Οι δύο σύμβουλοι θα αναλάβουν την «αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων χρηματοοικονομικών και στρατηγικών επιλογών για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της εταιρείας, με σκοπό την καλύτερη θέση της εταιρείας για την αξιοποίηση ευκαιριών ανάπτυξης στις βασικές αγορές της και τη μεγιστοποίηση της αξίας των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders)».

Άπαντες συνδέουν την πρόσληψη των νέων συμβούλων με τον σχεδιασμό για την αναχρηματοδότηση των δύο ομολογιακών δανείων που έχει η Ιntralot, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ. Μάλιστα το πρώτο ομολογιακό, ύψους 250 εκατ. ευρώ και επιτόκιο 6,75%, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021. Το ομολογιακό των 500 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 5,25%, λήγει ακριβώς τρία χρόνια αργότερα. Και τα δύο ομολογιακά δάνεια διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου σε τιμές εξαιρετικά χαμηλές έναντι της ονομαστικής αξίας.

Στις αρχές Μαρτίου η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιntralot σε Caa2 από Caa1, διατηρώντας το αρνητικό outlook. Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου θεωρούν πως παρά την πώληση μη κύριων περιουσιακών στοιχείων, μέσω της οποίας αντλήθηκαν 105 εκατ. ευρώ, τα 78 εκατ. ευρώ από τα οποία τον Δεκέμβριο του 2019 (από την πώληση του ποσοστού στην Gamenet), οι ελεύθερες ταμειακές ροές της εταιρείας θα παραμείνουν αρνητικές και το 2020.

Η πανδημία που, όπως εκτιμά και η διοίκηση, «έχει επηρεάσει σημαντικά την αγορά τυχερών παιγνίων διεθνώς και επομένως και τις δραστηριότητες του ομίλου Ιntralot» φέρνει πιο μπροστά την ώρα των δύσκολων αποφάσεων για την εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v