Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζημιές 111,9 εκατ. ευρώ για την Ιντραλότ

Μειωμένα τα έσοδα της εταιρείας το 2019, ενώ μιλά για απώλειες λόγω πανδημίας 20-25 εκατ. σε επίπεδο EBITDA. «Εθεσα τις βάσεις του μετασχηματισμού» δηλώνει ο Σ. Κόκκαλης.

Ζημιές 111,9 εκατ. ευρώ για την Ιντραλότ

Στα €720,6 εκατ. ευρώ (-8,1% σε ετήσια βάση) υποχώρησαν τα έσοδα του ομίλου το 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, κατά την δωδεκάμηνη αυτή περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €87,8 εκατ. (-25,4% σε ετήσια βάση), ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA στα €68,7 εκατ. (-21,0% σε ετήσια βάση).  Τα έσοδα του Ομίλου και τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά -4,7% και -20,3% αντίστοιχα σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το περιθώριο EBITDA ως προς τα έσοδα διαμορφώθηκε στο 12,2% (-2,8pps), ενώ το περιθώριο EBITDA ως προς το GGR στο 21,5% (-5,6pps).

* Το EBT διαμορφώθηκε στα €-70,6 εκατ. (Περιθώριο EBT: -9,8%), επηρεασμένο από αυξημένες Αποσβέσεις (D&A) λόγω αυξημένων Κεφαλαιουχικών Δαπανών (CAPEX) τα τελευταία δύο χρόνια για την πραγματοποίηση νέων έργων κυρίως στις ΗΠΑ. 

* Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €-111,9 εκατ.

* Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές το 2019 ανήλθαν στα €61,3 εκατ., χαμηλότερες κατά €27,3 εκατ. σε ετήσια βάση. Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του 2019 ήταν €171,1 εκατ., υψηλότερα κατά €8,6 εκατ. σε σχέση με το τέλος του 2018.

* Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα €594,1 εκατ., μειωμένος κατά €21,2 εκατ. σε σύγκριση με τo 2018.

* Σε ότι αφορά την πανδημία, αξιολογώντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα στα μέσα Απριλίου 2020, η βέλτιστη εκτίμηση της Εταιρίας για την επίπτωση της πανδημίας το 2020 κυμαίνεται από €25-30 εκατ. σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου.

* Στις 23 Απριλίου, 2020, η INTRALOT ανακοίνωσε ότι όρισε τους Evercore Partners και Allen & Overy, ως χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους αντίστοιχα, για να επανεξετάσουν και να εφαρμόσουν στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για την επιχείρηση.

Κοκκαλης: Εθεσα τα θεμέλια μετασχηματισμού

“Το 2019 ήταν μια μεταβατική χρονιά για την INTRALOT. Έθεσα τα θεμέλια για τον μετασχηματισμό του Ομίλου επιτυγχάνοντας την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου των έργων μας από πωλήσεις μη-κύριων περιουσιακών στοιχείων, την ανανέωση υφιστάμενων συμβολαίων και την ανάληψη νέων έργων με έμφαση στην Βόρεια Αμερική, το λανσάρισμα των νέων μας προϊόντων και τη βελτιστοποίηση του κόστους. Με την ανάθεση των καθηκόντων του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου στον κ. Χρήστο Δημητριάδη το 2020, η INTRALOT ενισχύει την περαιτέρω εξέλιξη της ως εταιρία τεχνολογίας, αξιοποιώντας τη μακρόχρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία του σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας.

Χρ. Δημητριάδης: Εφαρμόσαμε πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους

«Το 2019 ολοκληρώσαμε την πώληση των συμμετοχών μας στην Gamenet Spa στην Ιταλία, στην Totolotek στην Πολωνία και στα Ελληνικά Λαχεία στην Ελλάδα, ενισχύοντας τη ρευστότητα της εταιρείας και βελτιώνοντας τη δυνατότητα μας για στρατηγικές επενδύσεις», δηλώνει ο νέος CEO.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που υλοποιήσαμε με επιτυχία την έναρξη της πλήρους έκδοσης του Lotos X στον ΟΠΑΠ και στο παιχνίδι Eurojackpot της Κρατικής Λοταρίας της Ολλανδίας (NLO). Επιπλέον, είμαστε περήφανοι για το λανσάρισμα της ναυαρχίδας των τεχνολογικών μας λύσεων, σε συνεργασία με την CAMELOT, στο Ιλινόι, καθώς και για την επίτευξη συμφωνιών για την εισαγωγή αθλητικού στοιχήματος σε κρατικές λοταρίες των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια της Κολούμπια, στη Μοντάνα και στο Νιού Χάμσαϊρ. Η υπογραφή ενός νέου συμβολαίου με την BCLC, τη Λοταρία της Κυβέρνησης της British Columbia στον Καναδά, είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα που αποδεικνύει την υλοποίηση της στρατηγικής μας για ανάπτυξη στην Βόρεια Αμερική. Επιπλέον, έχουμε εφαρμόσει με επιτυχία ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους στα κεντρικά της εταιρίας με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ύψους €11,0 εκατ. σε κόστη, η οποία αντιστάθμισε εν μέρει τις αρνητικές εξελίξεις που σχετίζονται με την απώλεια του συμβολαίου επίγειου αθλητικού στοιχηματισμού στην Τουρκία, την αρνητική επίδραση των αλλαγών στο ρυθμιστικό πλαίσιο του διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος στην Τουρκία και τις μη επαναλαμβανόμενες υπερβάσεις κόστους.

Κοιτώντας στο μέλλον και ενώ διανύουμε την 4η βιομηχανική επανάσταση, είμαστε έτοιμοι να κεφαλαιοποιήσουμε τις πρόσφατες επενδύσεις μας στη δημιουργία προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας και στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας. Η ισχύς μετασχηματισμού της τεχνολογίας μας, σε συνδυασμό με μια πιο πελατοκεντρική προσέγγιση της νέας οργανωτικής μας δομής, θα έχουν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή καινοτομία και στη δημιουργία αξίας.

* Δείτε αναλυτικά στοιχεία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v