Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προτάσεις αναδιάρθρωσης ετοιμάζει η Intralot

Πρόταση προς τους ομολογιούχους φέρονται να καταρτίζουν οι σύμβουλοι που έχει προσλάβει η εταιρεία. Τι είπε ο Σ. Κόκκαλης. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα. Τα «ατυχή γεγονότα» που έπληξαν τον όμιλο.

Προτάσεις αναδιάρθρωσης ετοιμάζει η Intralot

«Εχουμε ζητήσει από τους συμβούλους να προχωρήσουν άμεσα στην παρουσίαση σχεδίου που θα καλύπτει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη» τόνισε ο πρόεδρος της Intralοt Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2019 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Η διοίκηση της Intralοt απέφυγε, πάντως, να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα παρουσιαστεί η πρόταση των Evercore Partners και Allen & Overy που προσέλαβε πρόσφατα ως χρηματοοικονομικό και νομικό σύμβουλο, αντίστοιχα, ώστε «να επανεξετάσουν και να εφαρμόσουν στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για την επιχείρηση».

Οι δύο σύμβουλοι ετοιμάζουν στην ουσία πρόταση προς τους ομολογιούχους. Η Intralοt έχει δύο ομολογιακά δάνεια συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ. Το πρώτο ομολογιακό, ύψους 250 εκατ. ευρώ και επιτόκιο 6,75%, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ το δεύτερο, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 5,25%, λήγει ακριβώς τρία χρόνια αργότερα.

Ο κ. Κόκκαλης μίλησε για «ατυχή γεγονότα», όπως η απώλεια του συμβολαίου της Inteltek στην Τουρκία και πιο πρόσφατα η απώλεια των δραστηριοτήτων στην Βουλγαρία, που επηρέασαν αρνητικά την προσπάθεια της διοίκησης για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Intralot Χρ. Δημητριάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως ο όμιλος δεν συζητά την πώληση της θυγατρικής στις ΗΠΑ, αλλά εξετάζει διάφορες συνεργασίες στους τομείς που δραστηριοποιείται.

Η διοίκηση στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές της αμερικανικής αγοράς, ειδικά στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού υποστηρίζοντας πως είναι μια δραστηριότητα «με EBITDA κοντά στα 50 εκατ. δολάρια», ακόμα και αν το 2019 δεν έφτασε το συγκεκριμένο νούμερο λόγω καθυστερήσεων σε κάποιες συμβάσεις, κ.α. Αναφέρθηκε, επίσης, και στη συμφωνία με τον ΟΤΕ για την από κοινού επέκταση στον διαδικτυακό στοιχηματισμό στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v