Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση κερδών 73% για το Κτήμα Λαζαρίδη

Σημαντική βελτίωση εσόδων και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στα προ φόρων κέρδη της, ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία για το 2019. Με ισχυρή ρευστότητα, η εταιρεία επανεξετάζει το επενδυτικό της πλάνο λόγω πανδημίας.

Αύξηση κερδών 73% για το Κτήμα Λαζαρίδη

Βελτίωση οικονομικών μεγεθών σημείωσε το 2019 η εισηγμένη εταιρεία Κτήμα Λαζαρίδη, καθώς:

• Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν από τα 11,14 στα 13,17 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της καλύτερης επίδοσης στο εσωτερικό της χώρας.

• Το EBITDA βελτιώθηκε από τα 2,5 στα 3,75 εκατ. ευρώ.

• Τα προ φόρων κέρδη σημείωσαν άνοδο 73% (από 1,467 σε 2,546 εκατ. ευρώ), ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,945 εκατ. (έναντι 1,811 εκατ. το 2018).

• Τα ίδια κεφάλαια στις 31/12/2019 διαμορφώθηκαν στα 26 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στα 6,8 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την προβλεπόμενη φετινή πορεία της εισηγμένης, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει:

«Η παρούσα επιδημία έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα αβέβαιο περιβάλλον, επηρεάζοντας σημαντικά τις καταναλωτικές συνήθειες και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποσοτικά πώς αυτό θα επηρεάσει τα μεγέθη του Ομίλου.

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, ο Όμιλος θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων της και την απρόσκοπτη λειτουργία του. Εκτός από τον περιορισμό των δαπανών παραγωγής, επανεξετάζει και το επενδυτικό του πλάνο, όπου κρίνεται σκόπιμο, ώστε να διατηρήσει την οικονομική του θέση και το 2020. Εξάλλου η διοίκηση του Ομίλου έχει κατορθώσει και στο παρελθόν να ξεπεράσει με επιτυχία τις σημαντικές προκλήσεις της ελληνικής κρίσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v