Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μείωση ενοικίων κατά 40% έως το τέλος του 2020»

Στην σταθερή θέση του επιμένει ο Εμπορικός Σύλλόγος Αθηνών, κάνοντας λόγο για δίκαιη μοιρασιά της ζημιάς σε όλους τους τομείς και προφανώς μεταξύ ιδιοκτήτων, επιχειρήσεων και κράτους. Οι δυο στόχοι του μέτρου των μειωμένων ενοικίων.

«Μείωση ενοικίων κατά 40% έως το τέλος του 2020»

"Με αφορμή πρόταση που μας γνωστοποιήθηκε από την πλευρά των ιδιοκτητών ακινήτων σχετικά με το κρίσιμο θέμα των ενοικίων, επισημαίνουμε ότι επιμένουμε στην σταθερή θέση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που από την αρχή πρώτος έθεσε, διεκδίκησε και πέτυχε, την μείωση των ενοικίων κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και αναμένουμε την απόφαση και για τον Μάϊο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

"Η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, που εκτίμησε το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας, συνέβαλε στην επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων την δύσκολη περίοδο του Lock down, ενώ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση του Ε.Σ.Α η επέκταση του μέτρου αυτού έως το τέλος του 2020, με δυο στόχους:

  • Τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων κατά το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί έως το τέλος του έτους, που είναι βέβαιο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι περίοδος χαμηλών οικονομικών προσδοκιών, με υποτονική κίνηση στην αγορά, ώστε να αποφύγουμε νέα λουκέτα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
  • Τη διαφύλαξη της κτηματαγοράς από δημιουργία χιλιάδων αδιάθετων εμπορικών ακίνητων, κατά το πρόσφατο παράδειγμα της δεκαετούς κρίσης, που δημιούργησε μακροχρόνιο καθοδικό σπιράλ και βύθισε την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση.

Σεβόμενοι την αγωνία και τον αγώνα των συναδέλφων, που ανέδειξαν το θέμα αυτό ως τον σημαντικότερο παράγοντα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους σε ποσοστό 55,4%, στην πρόσφατη έρευνα του Ε.Σ.Α, θα συνεχίζουμε να τους συμπαραστεκόμαστε και θα δώσουμε την μάχη με κάθε νόμιμο μέσο για την επιβίωση τους, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας.

Η δίκαιη μοιρασιά της ζημιάς σε όλους τους τομείς και προφανώς μεταξύ ιδιοκτήτων, επιχειρήσεων και κράτους, θα συμβάλει ώστε το 2021 να είναι έτος αισιοδοξίας, ελπίδας και ανάπτυξης για την χώρα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v