Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pasal: Τα «ντεσού» της AMK και οι επιθετικές κινήσεις

Τα οικονομικά δεδομένα και οι στόχοι της εισηγμένης μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου και την απεμπλοκή από το εμπορικό κέντρο Athens Heart. Οι διαπραγματεύσεις για deals και το σενάριο απορροφήσεων ακινήτων της Sterner Stenhus.

Pasal: Τα «ντεσού» της AMK και οι επιθετικές κινήσεις

Μια «νέα Ρasal Development» θα προκύψει τους επόμενους μήνες, μετά τη δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την αλλαγή βασικού μετόχου, την απεμπλοκή από το εμπορικό κέντρο Athens Heart, τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων και κυρίως, από την άσκηση επιθετικής πολιτικής στην εγχώρια αγορά ακινήτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, οι επόμενες κινήσεις που θα ακολουθήσουν είναι οι εξής:

Πρώτον, θα υλοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (14.967.936 νέες μετοχές με τιμή διάθεσης 0,67 ευρώ ανά τεμάχιο και άντληση 10,028 εκατ. ευρώ). Η κάλυψη της έκδοσης είναι δεδομένη, καθώς ο Ηλίας Γεωργιάδης (ιδιοκτήτης της Sterner Stenhus) είναι διατεθειμένος να καλύψει το όποιο τυχόν αδιάθετο υπόλοιπο της έκδοσης. Όπως όλα δείχνουν, το αδιάθετο υπόλοιπο της έκδοσης θα είναι μεγάλο (η οικογένεια Θεοδωρίδη, που είναι σήμερα ο βασικός μέτοχος της Pasal, δεν θα συμμετάσχει), οπότε το ποσοστό του κ. Γεωργιάδη αναμένεται να είναι πλειοψηφικό και μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει έως και στο 88,9% (σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει κανένας άλλος μέτοχος).

Δεύτερον, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, ο κ. Γεωργιάδης θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας, ωστόσο στις προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη της Ρasal Development είναι η εταιρεία να παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Τρίτον, μετά την ΑΜΚ των δέκα εκατομμυρίων ευρώ και την απεξάρτηση από το Athens Heart αναμένεται να προκύψει μια Ρasal Development με ίδια κεφάλαια μεταξύ των 18 και των 20 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να διαθέτει πέντε ακίνητα που αποτιμώνται γύρω στα 31 εκατ. ευρώ και έναν τραπεζικό δανεισμό γύρω στα 15 εκατ. ευρώ.

Τέταρτον, η διοίκηση της εταιρείας θα επιδιώξει την ταχεία ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εισηγμένης στην ελληνική αγορά του real estate. Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές, με στόχο την απόκτηση νέων ακινήτων, ενώ παράλληλα ανοιχτό πάντοτε παραμένει το ενδεχόμενο απορρόφησης άλλων ακινήτων που ήδη έχει αποκτήσει στην Ελλάδα η Sterner Stenhus του Ηλία Γεωργιάδη.

Πέμπτον, το σύνολο των προηγούμενων βημάτων, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσα στο επόμενο δεκαοκτάμηνο. Επίσης, η πρόθεση του κ. Γεωργιάδη να διατηρήσει την Ρasal Development εντός του ΧΑ, δηλώνει ενδεχομένως και βούληση για μείωση του ποσοστού που θα διαθέτει μετά την ΑΜΚ και τη δημόσια πρόταση, σε μεσομακροπρόθεσμη βάση τουλάχιστον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v