Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάδα-Ισραήλ χτίζουν από κοινού την κορβέτα «Θεμιστοκλής»

Συμφωνία ONEX Neorion Shipyards και Israel Shipyards. Η κορβέτα συνδυάζει την τεχνογνωσία της ελληνικής, ισραηλινής και αμερικανικής βιομηχανίας και την επόμενη γενιά λειτουργικών προδιαγραφών στο μέλλον του ναυτικού πόλεμου.

Ελλάδα-Ισραήλ χτίζουν από κοινού την κορβέτα «Θεμιστοκλής»

Τα Ναυπηγεία Σύρου, ONEX Neorion Shipyards και τα Ναυπηγεία της Χάιφα στο Ισραήλ, Israel Shipyards, υπέγραψαν στις 16 Ιουνίου στρατηγική συμφωνία για να κατασκευάσουν από κοινού την κορβέτα «Θεμιστοκλής».

Πρόκειται για ένα από τα πλέον σύγχρονα πλοία του πολεμικού ναυτικού, το οποίο θα ενισχύσει τις θαλάσσιες περιπολίες στη ΝΑ Μεσόγειο για την επιτήρηση των συνόρων, επιβεβαιώνοντας τις συμμαχικές κινήσεις στην ευρύτερη περιοχή και τους άξονες που δημιουργούνται.

«Ο νέος σχεδιασμός της κορβέτας "Θεμιστοκλής" συνδυάζει την τεχνογνωσία της ελληνικής, ισραηλινής και αμερικανικής βιομηχανίας και την επόμενη γενιά λειτουργικών προδιαγραφών στο μέλλον του ναυτικού πόλεμου. Πρόκειται για ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων, με μήκος 72 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 800 τόνων», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΝΕΧ Neorion Shipyards, που εδρεύει στην Ελλάδα και είναι μέλος της Onex Technologies με έδρα τη Νέα Υόρκη.

«Η κορβέτα "Θεμιστοκλής" μπορεί επίσης να φτάσει ταχύτητα πάνω από 30 kn. Μπορεί να λειτουργήσει ένα μεσαίου μεγέθους θαλάσσιο ελικόπτερο, αλλά υποστηρίζει επίσης μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων ειδικών δυνάμεων. Ο "Θεμιστοκλής" περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις ειδικές απαιτήσεις των πελατών».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι: «Για την ONEX Neorion Shipyards και την Israel Shipyards Ltd το όνομα "Θεμιστοκλής" συμβολίζει τις κοινές αρχές, τον πολιτισμό και τις αξίες των λαών μας, με βάση την ελευθερία, τη δημοκρατία και το "η ισχύς εν τη ενώσει"».

Δείτε εδώ τον σχετικό ιστότοπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v