Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού ετοιμάζονται τα νέα καταστήματα Leroy Merlin

Το 8ο κατάστημά της στην Ελλάδα και το 5ο στην Αθήνα εγκαινιάζει η αλυσίδα. Η στρατηγική για omnichannel λειτουργία και οι μελλοντικές επενδύσεις. Οι επιδόσεις του 2019 και η πρόβλεψη για το 2020.

Πού ετοιμάζονται τα νέα καταστήματα Leroy Merlin

Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ την προσεχή τριετία για την επέκταση του δικτύου καταστημάτων, την online παρουσία, αλλά και τις υποδομές της προγραμματίζει η πολυεθνική γαλλική αλυσίδα Leroy Merlin, η οποία αναπτύσσεται σε Ελλάδα και Κύπρο σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Παύλο Φoυρλή.

Με αφορμή τα εγκαίνια του όγδοου καταστήματός της στην Ελλάδα, στην περιοχή του Κηφισού, η διοίκηση της αλυσίδας έδωσε στίγμα των προθέσεών της για την εγχώρια αγορά. Πέραν του συγκεκριμένου νέου σημείου (που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26/6 για τους καταναλωτές), βολιδοσκοπεί αγορές στα νότια προάστια της Αθήνας, στη δυτική Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, προκειμένου να δημιουργήσει νέα σημεία πώλησης.

Παράλληλα, προγραμματίζει τη δημιουργία νέας αποθήκης 25.000 τ.μ., προκειμένου να υποστηρίξει την επέκτασή της με φυσικό δίκτυο αλλά και την online παρουσία της, η οποία βρίσκεται στα σπάργανα, μια και δεν έχει καν συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας.

Οι στόχοι ανάπτυξης πέρα από την omnichannel εμπειρία, προβλέπει την ίδρυση καταστημάτων «πόλης», αλλά και συνεργασία με συμπληρωματικά λιανικά δίκτυα για την περαιτέρω προώθηση της φίρμας Leroy Merlin. Σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, ήδη πραγματοποιούνται επαφές με ηγετική αλυσίδα ηλεκτρικών.

Όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της αλυσίδας, που μετρά πλέον 15 χρόνια στην ελληνική αγορά και έχει ολοκληρώσει επενδύσεις 115 εκατ. ευρώ, το 2019 έκλεισε με πωλήσεις της τάξης των 158,2 εκατ. ευρώ από 144,9 εκατ. ευρώ το 2018.

Το 2020 η διοίκηση της αλυσίδας εκτιμά ότι -παρά το lockdown- θα καταφέρει να ισοφαρίσει τον περυσινό της τζίρο. Σύμφωνα δε με τις δηλώσεις της διοίκησης -στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης-, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων υποδέχτηκε ισχυρό κύμα καταναλωτών και εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 40% τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας.

Σε ό,τι αφορά το νέο κατάστημα στον Κηφισό, αυτό αποτελεί επένδυση 5 εκατ. ευρώ, εκτείνεται σε 10.000 τ.μ. και απασχολεί 150 εργαζομένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v