Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ήξεις αφήξεις» για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από την DG Comp

Τι απάντησε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Margrethe Vestager για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής σε επιστολή της προς τον Σύλλογο των εργαζομένων της εταιρείας.

«Ήξεις αφήξεις» για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από την DG Comp

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Συλλόγου των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής η Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG Comp) κα Μ. Vestager μάλλον περιέπλεξε τα πράγματα σχετικά με την προθεσμία πώλησης της γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας παρά τα ξεκαθάρισε.

Ειδικότερα, η κα Vestager αφού αναφέρθηκε στη σχετική δέσμευση της ελληνικής πλευράς από το 2014 και στη σειρά αναβολών που δόθηκαν στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, εστίασε στη 10η Μαΐου του 2019, όταν η Επιτροπή αποδέχτηκε την τροποποίηση των δεσμεύσεων για την Εθνική Τράπεζα, συμπεριλαμβανομένης και της περαιτέρω παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Και καταλήγει η Επίτροπος στην επιστολή της, ότι η DG Comp δεν εμπλέκεται στην οργάνωση της διαδικασίας πώλησης και πως είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών και της Εθνικής Τράπεζας να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις που οι ίδιοι έθεσαν.

Με άλλα λόγια, η κα Vestager δεν απαντά στο αν υπήρχε δεσμευτικό χρονικό περιθώριο για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, αν υπήρξε αίτημα νέας παράτασής του από την ελληνική πλευρά και επίσης αν τελικά η νέα αυτή παράταση δόθηκε (και αν ναι, πότε εκπνέει).

Η κινητικότητα γύρω από το θέμα έχει αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς πρόσφατα έγινε νέα παρουσίαση της Εθνικής Ασφαλιστικής σε στελέχη της CVC και επιπλέον ζητήθηκε σε διάστημα δύο εβδομάδων η εκπόνηση αναθεωρημένου business plan, κάτι το οποίο αναμενόταν να εκπονηθεί μετά το καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v