Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda Hellix: Πράσινο deal με την Enel Green Power

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί πλήρως ως προς τη βιωσιμότητα και την ενεργειακή απόδοση των υποδομών της ενσωματώνοντας φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές με στόχο τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος.

Lamda Hellix: Πράσινο deal με την Enel Green Power

Η Lamda Hellix ανακοινώνει σήμερα τη συνεργασία της με την Enel Green Power, εκκινώντας μια νέα εποχή στην μετάβαση προς την «πράσινη» ενέργεια στην Ελλάδα και τη βιομηχανία των data centers. Με βάση αυτή τη συμφωνία τα Data Centers της Lamda Hellix εξασφαλίζουν ότι το σύνολο της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από 100% ανανεώσιμη ενέργεια, που παράγεται από την Enel Green Power, μέσω του μεγάλου χαρτοφυλακίου έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που διαθέτει στην Ελλάδα.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αυτή είναι απόδειξη της αφοσίωσης και των δύο επιχειρήσεων σε ένα πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον.

Η Lamda Hellix έχει βραβευθεί πολλαπλώς από την αρχή της λειτουργίας της, για την περιβαλλοντική πολιτική και τις πρακτικές της. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί πλήρως ως προς τη βιωσιμότητα και την ενεργειακή απόδοση των υποδομών της ενσωματώνοντας φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές με στόχο τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος, ενώ αποτελεί ενεργό μέλος του EU Code of Conduct για την ενεργειακή αποδοτικότητα των data centers.

Η Lamda Hellix έχει επίσης αναπτύξει μια εκτεταμένη αρχιτεκτονική για την παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης, ήταν το πρώτο data center παγκοσμίως που πιστοποιήθηκε για την «πράσινη» λειτουργία του με LEED O+M v4 Gold και έχει επίσης πιστοποιηθεί κατά ISO 14001 & 50001 για την περιβαλλοντική και ενεργειακή της πολιτική.

Η Enel Green Power στην Ελλάδα κατέχει ήδη ηγετική θέση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έχοντας σε λειτουργία 57 έργα σε 24 νομούς, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 464MW, εκ των οποίων 354 MW προέρχονται από αιολική ενέργεια, 90MW από ηλιακή ενέργεια και 20MW από μικρά υδροηλεκτρικά έργα.

Ο Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix, σχολίασε:

«Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα εποχή καινοτομίας, ψηφιακού μετασχηματισμού και βιωσιμότητας και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της μετάβασης. Τα τελευταία 17 χρόνια, έχουμε καθιερώσει τη Lamda Hellix ως το μεγαλύτερο neutral world-class data center πάροχο της ΝΑ Ευρώπης και πιο πρόσφατα δημιουργήσαμε το SEECIX.net, το πρώτο cloud & Interconnection hub της περιοχής. Η συνεργασία μας με την Enel Green Power αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας να αναδείξουμε την Ελλάδα ως information hub μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα (όπως και των πελατών μας) χρησιμοποιώντας ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει και σε δική μας παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προγραμματίζουμε νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ για τα επόμενα χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v