Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβασμένες πωλήσεις και EBITDA για την Chipita

Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία αλλά και χώρες από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη παρουσίασαν και φέτος σημαντική αύξηση πωλήσεων. Συνεχίζεται η επέκταση στις διεθνείς αγορές

Ανεβασμένες πωλήσεις και EBITDA για την Chipita

Τη θετική της πορεία συνέχισε για μία ακόμα χρονιά η CHIPITA, καταγράφοντας αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 11,2%, φτάνοντας τα 567,4 εκατ. ευρώ έναντι 510,2 εκατ. ευρώ το 2018. Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας τα 83,3 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 72,4 εκατ. ευρώ και εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων συναλλαγών, διαμορφώθηκαν στα 42,8 εκατ. ευρώ έναντι των 27,4 εκατ. ευρώ το 2018. Παράλληλα, σημαντικά ενισχύθηκαν κατά 60,5 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαιά της, τα οποία από 459,2 εκατ. ευρώ το 2018, έφτασαν τα 519,7 εκατ. ευρώ το 2019.

Η επιτυχημένη προώθηση των ήδη καθιερωμένων αλλά και των νέων προϊόντων, σε συνδυασμό με την ενισχυμένη παρουσία της στις υπάρχουσες αλλά και νέες αγορές, βρίσκονται πίσω από αυτά τα θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία αλλά και χώρες από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη παρουσίασαν και φέτος σημαντική αύξηση πωλήσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία διπλασίασε σε μέγεθος και παραγωγή το εργοστάσιό της στην Πολωνία, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των ευρύτερων αγορών, ενώ ολοκλήρωσε και την κατασκευή του νέου εργοστασίου στο Μεξικό, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στην αγορά της Κεντρικής Αμερικής.

Η εταιρεία θα προχωρήσει, όπως είχε προγραμματίσει, στην εφαρμογή του επενδυτικού πλάνου την επόμενη τετραετία, προκειμένου να υλοποιήσει το μεσοπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξής της στις διεθνείς αγορές. Αυτό θα προσφέρει στην CHIPITA τη δυνατότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει την ανοδική τάση των πωλήσεών της, με λανσάρισμα νέων προϊόντων, δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων αλλά και περαιτέρω διείσδυση σε αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ. Ειδικότερα, συνεχίζεται η επένδυση του νέου εργοστασίου στη Σλοβακία, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2021.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία συνέχισε τη θετική της πορεία με αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο, ότι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας δημιουργούν προκλήσεις για την παγκόσμια και εθνική οικονομία. Η διοίκηση της εταιρείας έθεσε, από την πρώτη στιγμή, ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων της και ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που όφειλε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται, με σεβασμό και υπευθυνότητα, προχώρησε σε δωρεά ύψους 500 χιλ. ευρώ προς το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το ΕΚΑΒ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v