Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Ολοκληρώθηκε η πώληση δανείων 1,1 δισ. στη Fortress

Η τράπεζα πούλησε σε εταιρία που χρηματοδοτείται από τη Fortress χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων λογιστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ (Procejt Neptune). Στο 24% το τίμημα επί της μικτής λογιστικής αξίας.

Alpha: Ολοκληρώθηκε η πώληση δανείων 1,1 δισ. στη Fortress

Η Alpha Bank A.E. ανακοίνωσε ότι στις 17.7.2020 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων εξασφαλισμένων κυρίως με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία («Χαρτοφυλάκιο Neptune»), συνολικής λογιστικής αξίας ύψους 1,1 δισ. ευρώ, προς την εταιρία Poseidon Financial Investor DAC, η οποία χρηματοδοτείται από επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση εταιριών συνδεδεμένων με τη Fortress Investment Group L. 

Οπως είχε γράψει το Euro2day.gr, το προς πώληση χαρτοφυλάκιο είναι μικτής λογιστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ και το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται στο 24% ήτοι περίπου στα 264 εκατ. ευρώ. Μπορεί να φθάσει δε στο 30% της μικτής λογιστικής αξίας (σ.σ. περίπου 330 εκατ. ευρώ) εφόσον επιτευχθούν προκαθορισμένοι στόχοι ανάκτησης ( earn-out scheme).

Η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετική επίπτωση σε επίπεδο κεφαλαίων και ρευστότητας και συμβαδίζει πλήρως με το Στρατηγικό Σχέδιο που παρουσίασε η Alpha Bank τον Νοέμβριο του 2019. 

Τη μεταβατική διαχείριση του Χαρτοφυλακίου Neptune θα αναλάβει η εταιρία Cepal η οποία έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων του ν. 4354/2015.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v