Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διψήφιο growth το πρώτο εξάμηνο για την Ίλυδα

Σε διετία ισχυρών αποτελεσμάτων εισήλθε φέτος η Ίλυδα με όπλο το υπόλοιπο των ανεκτέλεστων συμβάσεών της. Τι δηλώνει η διοίκηση της εισηγμένης σχετικά με το μέρισμα, τα τραπεζικά δάνεια και το ενδιαφέρον της για την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Διψήφιο growth το πρώτο εξάμηνο για την Ίλυδα

Μετά την άνοδο οικονομικών επιδόσεων που σημειώθηκε το 2019, το 2020 και το 2021 θα είναι δύο ακόμη καλύτερες χρονιές για την Ίλυδα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Βασίλης Ανυφαντάκης στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Το 2019 η Ίλυδα αύξησε τον κύκλο εργασιών της από τα 2,24 στα 2,81 εκατ. ευρώ (+25%) και περιόρισε τις ζημίες της από τα 216 στα 38 χιλ. ευρώ. 

«Θα σημειώναμε κέρδη και το 2019 αν δεν προέκυπτε (η μη επαναλαμβανόμενη) λογιστική απομείωση στην αποτίμηση της θυγατρικής Cardisoft» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ίλυδας στο Euro2day.gr, συμπληρώνοντας: «Ξεκινήσαμε το 2020 με ένα ανεκτέλεστο υπογεγραμμένων συμβάσεων της τάξεως των πέντε εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τόσο η φετινή, όσο και η επόμενη χρονιά να αναμένεται πως θα είναι καλές. Ήδη κλείσαμε το πρώτο εξάμηνο με ισχυρή διψήφια ποσοστιαία αύξηση στον κύκλο εργασιών μας και όλα δείχνουν πως η άνοδος θα συνεχιστεί».

Η βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων αναμένεται να ενισχύσει και τις ταμειακές ροές της εισηγμένης εταιρείας, με τη διοίκηση της οποίας να έχει θέσει ως στόχους:

Πρώτον, την πλήρη αποπληρωμή των τραπεζικών της υποχρεώσεων μέχρι το τέλος του 2021. Θα πρέπει να σημειωθεί πως με βάση τους όρους υπάρχουσας δανειακής σύμβασης, σε περίπτωση που η Ίλυδα αποπληρώσει ένα συγκεκριμένο ποσό στην τράπεζα έως το έτος 2022, τότε το σύνολο των υποχρεώσεών της θα μειωθεί κατά περισσότερο από 300 χιλ. ευρώ, δημιουργώντας έτσι ένα ισόποσο έκτακτο κέρδος για την εισηγμένη (η Ίλυδα προγραμματίζει να το κάνει αυτό μέσα στο 2021).

Και δεύτερον, τη διανομή μερίσματος στους μετόχους το έτος 2021, από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης (φέτος η εταιρεία δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε χρηματική διανομή προς τους μετόχους της).
Τέλος, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ίλυδας κ. Βασίλης Ανυφαντάκης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσε:

• Η εταιρεία κατάφερε να λειτουργήσει απρόσκοπτα παρά την εκδήλωση της πανδημίας.

• Η Ίλυδα έχει υποβάλει αίτηση για να καταστεί πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης, ενώ παράλληλα θα επιδιώξει να εμπλακεί και στο μέτωπο των ηλεκτρονικών λογιστικών βιβλίων.

• O Όμιλος προσβλέπει στη συνέχιση έργων του ΕΟΠΥΥ που αφορούν το φάρμακο.

• Οι συνολικές μικτές αποδοχές του προέδρου και CEO για το 2019 ήταν μηδενικές και για φέτος ορίστηκαν στα 24 χιλιάδες ευρώ.

• Η δικαστική διαδικασία που αφορούσε μεγάλη χρηματική απαίτηση της εισηγμένης από συστημική τράπεζα (υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Alter) συνεχίζεται, καθώς αναμένεται ακόμη και η δικαστική απόφαση.

• Εξετάζεται το ενδεχόμενο απορρόφησης της θυγατρικής εταιρείας Cardisoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v