Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καλύτερες μέρες» βλέπει τώρα η Ideal

Θετικότερες οι προοπτικές της εισηγμένης λόγω των θεσμικών αλλαγών στο μέτωπο της τεχνολογίας και εξαιτίας της ομαλοποιημένης πλέον τροφοδοσίας ηλεκτρικών συσκευών από τους ξένους προμηθευτές. Πού θα διατεθεί η πλεονάζουσα ταμειακή ρευστότητα.

«Καλύτερες μέρες» βλέπει τώρα η Ideal

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία της για τη φετινή και την περαιτέρω πορεία της Ideal εξέφρασε η διοίκηση της εισηγμένης, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Πέρυσι, η Ideal σημείωσε κύκλο εργασιών 18,4 εκατ. ευρώ (από 18,5 εκατ. το 2018) και ζημία προ φόρων 2,32 εκατ. ευρώ, η οποία οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες (αποζημιώσεις προσωπικού μετά από αναδιάρθρωση που υλοποιήθηκε και απομείωση απαιτήσεων ενός εκατ. ευρώ ως οικονομική παρενέργεια της πανδημίας Covid-19).

«Ευελπιστούμε ότι φέτος δεν θα χρειαστεί να λάβουμε επιπλέον προβλέψεις», αναφέρθηκε από τη διοίκηση, ενώ έγινε αναφορά και στην πορεία των επιμέρους δραστηριοτήτων της εισηγμένης εταιρείας.

Ειδικότερα:

• Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες πληροφορικής (ψηφιακές υπογραφές, cyber security), οι προωθούμενες θεσμικές αλλαγές από την Πολιτεία δημιουργούν περιβάλλον καλύτερων προοπτικών, ενώ και η εμφάνιση της πανδημίας επιτάχυνε τάσεις και εξελίξεις για μεγαλύτερη διείσδυση της τεχνολογίας στην οικονομία.

• Το 2019 ήταν μια κακή χρονιά για την Ideal σε ό,τι αφορά το μέτωπο των λευκών και των μαύρων ηλεκτρικών συσκευών, καθώς δεν υπήρχε ομαλή ροή παραγωγής (άρα και διάθεσης προς την Ideal) από βασικούς προμηθευτές του εξωτερικού. Αντίθετα, φέτος η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

• Μέσα στη φετινή χρονιά αναμένεται η επιστροφή της Toshiba στις πωλήσεις λιανικής, με αποτέλεσμα η Ideal να επιχειρήσει να ανακτήσει σταδιακά κύκλο εργασιών που σημείωνε κατά το παρελθόν (το όλο εγχείρημα προγραμματιζόταν αρχικά για τον Μάρτιο, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν λόγω της εκδήλωσης της πανδημίας στην Κίνα).

Τέλος, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, σημείωσε μεταξύ άλλων:

• Η εταιρεία διέθετε στα τέλη του 2019 θετικό καθαρό ταμείο της τάξεως των τριών εκατ. ευρώ, ωστόσο το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης από τη στιγμή που αυξηθούν σημαντικά οι πωλήσεις στο μέτωπο των ηλεκτρικών συσκευών.

• Επιδιώκεται η προσφορά νέων υπηρεσιών στο κομμάτι των ψηφιακών υπογραφών.

• Έχει επιλεγεί για λόγους συντηρητικότητας η λογιστικοποίηση πολύ χαμηλού ποσού άυλου πάγιου ενεργητικού, παρά το ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο της πληροφορικής.

• Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συμψηφισμού του υπόλοιπου συσσωρευμένων ζημιών με το υπάρχον αποθεματικό από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο.

• Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η έκδοση των εξαμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v