Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα «κάγκελα» οι ομολογιούχοι της SEE Gaming

Η εταιρεία δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα το κουπόνι του Ιουλίου ενώ οι ομολογιούχοι ζητούν ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας.

Στα «κάγκελα» οι ομολογιούχοι της SEE Gaming

Την έντονη ανησυχία τους και την πρόθεσή τους να ακολουθήσουν -αν χρειαστεί- ακόμη και τη νομική οδό εκφράζουν στο Euro2day.gr ομολογιούχοι της εταιρείας South East Europe Gaming (SEE Gaming), τα ομόλογα της οποία διαπραγματεύονται στη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Η SEE Gaming (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Αλέξανδρος Φουρλής) έχει ως αντικείμενο δραστηριοτήτων την πρακτόρευση τυχερών παιχνιδιών μέσω VLT's σε αμιγείς χώρους σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και για την ανάπτυξη της δραστηριότητας αυτής έχει αντλήσει μέσω κοινού ομολογιακού δανείου (διάρκεια 5+1 έτη, κουπόνι 6%) γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Τα «πυρά» ωστόσο -μέρους τουλάχιστον- των ομολογιούχων εστιάζονται, όπως δηλώνουν, στα
παρακάτω:

  • Η SEE Gaming δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα το κουπόνι του Ιουλίου.
  • Δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας (δεν έχουν εκδοθεί οι λογιστικές καταστάσεις του 2019). Ομολογιούχοι ρωτούν για το πόσα καταστήματα-πρακτορεία βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία, όταν προ δωδεκαμήνου ο αριθμός τους ανερχόταν σε έντεκα. Αναρωτιούνται επίσης αν έχουν προκύψει ανοιχτά ζητήματα -οικονομικής ή άλλης φύσεως- σε ότι αφορά τη συνεργασία της SEE Gaming με τον ΟΠΑΠ.
  • Ζητούν να ενημερωθούν αν ο πρόεδρος και CEO επέστρεψε στην εταιρεία ποσό ύψους 1,47 εκατ. ευρώ που σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή είχε λάβει από την εταιρεία και θα το επέστρεφε έως το τέλος του 2019.
  • Αναρωτιούνται αν υπάρχει και ποιο είναι το σχέδιο επιστροφής της καθαρής θέσης της εταιρείας σε θετικό πρόσημο, καθώς τα ίδια κεφάλαια της 30ης Ιουνίου 2019 ήταν αρνητικά (-1,45 εκατ. ευρώ).

Μια «πρώτη γεύση» αυτού του κλίματος πολύ πιθανόν να προκύψει στην επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση των ομολογιούχων, η οποία είναι προγραμματισμένη για την 10η Αυγούστου και σε περίπτωση αναβολής της (έλλειψη απαιτούμενης απαρτίας) θα μετατεθεί για την 25η του ίδιου μήνα.

«Θα ζητήσουμε την καταγγελία του δανείου και αν δεν μας δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις, δεν θα διστάσουμε να ακολουθήσουμε και τη δικαστική οδό», αναφέρεται στο Euro2day.gr από ομάδα ομολογιούχων.
Πάντως, για την καταγγελία του ομολογιακού δανείου απαιτείται ελάχιστη απαρτία ομολογιούχων 75%, κάτι δύσκολο να επιτευχθεί ιδιαίτερα μέσα στον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v