Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γ. Καματάκη

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Leftwich κέρδισε την υπόθεση συντηρητικής κατάσχεσης σε βάρος του μετόχου της MLS, καθώς είχε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό, όταν είχε αγοράσει το 2,9% της εισηγμένης από τον επιχειρηματία.

MLS: Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γ. Καματάκη

Η προσωρινή δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του βασικού μετόχου της MLS Πληροφορική κ. Γιάννη Καματάκη αποφασίσθηκε χθες, μετά από σχετικό δικαστικό αίτημα της εταιρείας Leftwich Ltd.

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορούσε συναλλαγή μεταξύ των δύο πλευρών της 7ης Δεκεμβρίου 2018, όταν ο κ. Γ. Καματάκης πουλούσε στη Leftwich το 2,9% των μετοχών της ΜLS, δηλαδή 360.000 τεμάχια προς 4,33 ευρώ ανά τίτλο.

Μεταξύ των δύο πλευρών είχε υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο η Leftwich θα απαιτούσε το ποσό της συναλλαγής σε περίπτωση που αποκρυπτόταν κάποιο σημαντικό στοιχείο για την εταιρεία, ικανό να επηρεάσει τη μετοχή.

Η Leftwich είναι εταιρεία συμφερόντων ισχυρού Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος έχει και διεθνή δραστηριότητα. Η εταιρεία κέρδισε την υπόθεση συντηρητικής κατάσχεσης κατά του κ. Καματάκη ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα επί της αιτήσεως της εταιρείας θα συζητηθούν στις 8 Δεκεμβρίου.   

Αντίθετα, το δικαστήριο δεν προχώρησε σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της ΜLS, με κύκλους της αγοράς να θεωρούν λογική αυτή την απόφαση, καθώς η συμφωνία των δύο πλευρών είχε γίνει μεταξύ της Leftwich και του κ. Καματάκη και όχι με την ΜLS.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v