Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για SingularLogic

Το δ.σ. της MIG θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά με την πώληση της θυγατρικής. Πώς έχουν κινηθεί οι διαπραγματεύσεις με τον προτιμητέο επενδυτή. Τι είπε η διοίκηση στη γ.σ. για την πανδημία και τα δάνεια των θυγατρικών.

MIG: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για SingularLogic

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Investment Group, με σκοπό να πάρει αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα της πώλησης της θυγατρικής της, SingularLogic.

Αυτό δήλωσε η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου, στο πλαίσιο της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, σημειώνοντας πως δεν έχουν καταλήξει οι συζητήσεις που ακολούθησαν με τον προτιμητέο επενδυτή σχετικά με τον καταρτισμό του SPA και μάλιστα, η διοίκηση δεν είναι ικανοποιημένη με την εξέλιξη αυτή.

Αρα, το αν τελικά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες με τον προτιμητέο επενδυτή ή θα ληφθεί κάποια άλλη απόφαση σχετικά με την πώληση της Singular Logic θα κριθεί στο διοικητικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

Πέραν αυτών, η διοίκηση της MIG αναφέρθηκε στην πολύ ικανοποιητική πορεία που είχαν οι βασικές θυγατρικές εταιρείες του ομίλου μέσα στο 2019, όπως επίσης και στις επιπτώσεις που θα έχει στα φετινά οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου η πανδημία και ειδικότερα, στις μεταφορές (Attica) και στην εστίαση. Τονίστηκε ωστόσο ότι έχουν γίνει πάρα πολλές κινήσεις και ενέργειες, έτσι ώστε το συγκεκριμένο κόστος να περιοριστεί, μέσα από τη χρησιμοποίηση των κρατικών μέτρων στήριξης, τις διαπραγματεύσεις για μείωση ενοικίων και γενικότερα μέσα από μια σειρά περικοπών κόστους.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, όπως και του τριμήνου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο οι εργασίες του ομίλου έχουν θετική εποχικότητα. Η διοίκηση τόνισε ότι συνεχίζει να δίνει έμφαση στους δύο υπάρχοντες βασικούς στόχους του ομίλου. Πρώτον, στη συνέχιση της ισχυροποίησης των εταιρειών του ομίλου, η οποία έχει ξεκινήσει κατά την τελευταία τριετία. Δεύτερον, στην αντιμετώπιση των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση σημείωσε ότι επιδιώκει να βγει ο οργανισμός από την κρίση της πανδημίας περισσότερο ισχυρός από πριν.

Αναφερόμενη η διοίκηση στη βούληση τραπεζών να ρευστοποιήσουν χρέη εταιρειών της MIG, σημείωσε ότι το σχετικό timing σίγουρα δεν βοηθά, πλην όμως για τις εταιρείες του ομίλου δεν μεταβάλλονται οι όροι της σύμβασης των συγκεκριμένων δανείων.

Τέλος, η σημερινή τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε τη δραστική μείωση του υπολοίπου συσσωρευμένων ζημιών στον ισολογισμό της εταιρείας, μέσα από συμψηφισμό αποθεματικών, γεγονός που θα τη βοηθήσει στη συμμετοχή των θυγατρικών της εταιρειών σε εγχώρια και διεθνή προγράμματα ενώ εγκρίθηκαν και όλα τα θέματα της γενικής συνέλευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v