Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unilever: Πώς προχωρά η διαδικασία πώλησης του Pummaro

Υλοποιείται η στρατηγική απόφαση της Unilever για απόσυρση από τον τομέα με την εισφορά των assets (εργοστάσιο και σήματα). Πουλήθηκε και το εργοστάσιο τομάτας στο Poznan της Πολωνίας.

Unilever: Πώς προχωρά η διαδικασία πώλησης του Pummaro

Τη μεταφορά των σημάτων Pummaro και Πελαργός από το χαρτοφυλάκιο της Ελαΐς Unilever Hellas, την απόσχιση του εργοστασίου παραγωγής τοματοειδών στη Γαστούνη που σήμερα ανήκει στη Unilever Knorr και την εισφορά τους σε νέα εταιρεία ή SPV (εταιρεία ειδικού σκοπού) προβλέπει η διαδικασία πώλησης του τομέα τοματοειδών του ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους των υποψήφιων ενδιαφερομένων, ο διαγωνισμός «τρέχει» παράλληλα με την παραπάνω διαδικασία σύστασης ανεξάρτητου φορέα που θα «στεγάσει» τα brands και την παραγωγική μονάδα, ενώ ακολουθεί άμεσα η υποβολή των οικονομικών προσφορών.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής απόφασης της Unilever να αποσυρθεί από τον κλάδο τομάτας έχει ήδη συμφωνηθεί η πώληση του εργοστασίου που διατηρεί στο Poznan της Πολωνίας (παράγει ημιέτοιμη πάστα τομάτας) και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνεται στην περίμετρο του διαγωνισμού πώλησης, που έχει αναλάβει η Alpha Bank

Σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο της Γαστούνης, το οποίο αποτελεί τη βάση παραγωγής προϊόντων passata (συμπυκνωμένος χυμός) και ψιλοκομμένης τομάτας -δηλαδή των δύο βασικών κατηγοριών συσκευασμένων προϊόντων τομάτας του ομίλου- απασχολεί 22 άτομα ενώ συνεργάζεται με 70-80 τοπικούς παραγωγούς για την προμήθεια πρώτης ύλης.

Σε ό,τι αφορά τα brands, το Pummaro κατέχει ηγετικό μερίδιο αγοράς της τάξης του 41% με 42% (στην κατηγορία passata), 20% περίπου στην κατηγορία της ψιλοκομμένης τομάτας και 8%-7% στην κατηγορία πελτέ τομάτας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο συνολικός τζίρος του υπό πώληση τομέα τοματοειδών της Unilever κινείται στην περιοχή των 12 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σημειώνεται ότι το brand Pummaro ανήκε στη Μέλισσα-Κίκιζας και αποκτήθηκε το 1999 από τη Unilever, η οποία το ενέταξε (μαζί με το brand Πελαργός που κυκλοφορεί στην Κύπρο) στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v