Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις αναβάθμισης του δικτύου από τον ΟΠΑΠ

Προχώρησαν οι εργασίες κατασκευής ή ανακαίνισης 153 καταστημάτων το β' τρίμηνο. Πώς κινούνται τα επιμέρους παιχνίδια που προσφέρει η εταιρεία μετά το lockdown. Τα νέα δεδομένα που προκάλεσε η πανδημία ανέλυσε η διοίκηση.

Κινήσεις αναβάθμισης του δικτύου από τον ΟΠΑΠ

Την πεποίθηση του ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020 αναδεικνύουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι κατάλληλα τοποθετημένος για να αντιμετωπίσει όποιες προκλήσεις προκύψουν λόγω της πανδημίας COVID-19, εξέφρασε ο Acting CEO του ΟΠAΠ, Γιαν Κάρας, μιλώντας στους αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου του ΟΠΑΠ διαμορφώθηκαν στα 20,4 εκατ. ευρώ, παρότι το σύνολο του εμπορικού δικτύου της εταιρείας επανήλθε πλήρως σε λειτουργία τον Ιούνιο, μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου. Για την ίδια περίοδο, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν στα 507,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 34,8% ετησίως, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν στα 102,5 εκατ. ευρώ (-49,1%), αντανακλώντας τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Εμφαση στη στήριξη και την αναβάθμιση του δικτύου

Όπως σημείωσε ο κος Κάρας, κατά την περίοδο του lockdown, ο ΟΠAΠ εστίασε σε μέτρα στήριξης του εμπορικού δικτύου του και στη σταδιακή επαναλειτουργία των καταστημάτων. Μεταξύ άλλων, ο ΟΠAΠ έλαβε μέτρα για την οικονομική στήριξη και την ενίσχυση της ρευστότητας των συνεργατών του.

Την ίδια περίοδο, ο ΟΠAΠ συνέχισε τις ενέργειες αναβάθμισης των καταστημάτων του. Συγκεκριμένα, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, προχώρησαν οι εργασίες κατασκευής ή ανακαίνισης για 153 καταστήματα. Σε επίπεδο εξαμήνου, τα νέα ή αναβαθμισμένα καταστήματα του δικτύου του ΟΠAΠ ανήλθαν σε 200. Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ υλοποίησε σημαντικά έργα αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού των καταστημάτων του, με στόχο τη συνολική βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Τα παιχνίδια του ΟΠAΠ διατηρούν τη δυναμική τους

Όπως τόνισε ο κος Κάρας, τα VLTs διατήρησαν τη δυναμική τους, παρότι τα καταστήματα PLAY έμειναν κλειστά έως τις αρχές Ιουνίου. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ο ΟΠAΠ παρουσίασε νέα παιχνίδια στα VLTs, ενώ προώθησε πρωτοβουλίες για τη συνολική βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου του.

Στον αθλητικό στοιχηματισμό, ο ΟΠAΠ συνέχισε να βελτιώνει το στοιχηματικό προϊόν του, βάσει βέλτιστων πρακτικών. Σύμφωνα με τον κο Κάρας, ο ΟΠAΠ είναι ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του σε αυτό τον τομέα, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας και ιδιαίτερα μετά την επανέναρξη των αθλητικών διοργανώσεων από τον Ιούνιο και έπειτα. Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να αναπτύσσεται ο live στοιχηματισμός και να ενισχύεται η χρήση των συσκευών αυτόνομης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs).

Επίσης, κατά το δεύτερο τρίμηνο, ο ΟΠAΠ προχώρησε στη διάθεση νέων παιχνιδιών στο δίκτυο των πρακτορείων του. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία το επαναλανσάρισμα των virtual προϊόντων αθλητικού στοιχηματισμού, τα οποία έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον των παικτών. Επιπλέον, στα τέλη Ιουνίου, η εταιρεία παρουσίασε το νέο παιχνίδι Powerspin, το οποίο ενισχύει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο και την παικτική εμπειρία στα καταστήματα ΟΠAΠ, ενώ έχει ήδη σημειώσει ενθαρρυντικές επιδόσεις.

Οι επιδόσεις των διαδικτυακών δραστηριοτήτων του ΟΠΑΠ διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και μετά το lockdown, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά ως προς το μέγεθος της βάσης ενεργών πελατών, χάριν κυρίως στο ΤΖΟΚΕΡ Online, αλλά και στη διάθεση virtual προϊόντων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας στοιχήματος της εταιρείας.

Εισφορά επί του GGR

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠAΠ, Καμίλ Ζίγκλερ ερωτήθηκε για τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στα μικτά κέρδη (GGR) του ΟΠAΠ, βάσει της σύμβασης για τη δεκαετή επέκταση των αποκλειστικών του δικαιωμάτων για συγκεκριμένα τυχερά παιχνίδια (Τζόκερ, ΚΙΝΟ, Λοττο, Πάμε Στοίχημα, κλπ).

Όπως σημείωσε, η σύμβαση μεταξύ του ΟΠAΠ και του ελληνικού δημοσίου ισχύει από το 2011 και προβλέπει ότι το δημόσιο, μέχρι το 2030, θα έχει συμμετοχή 5% επί του μικτού κέρδους (GGR) αυτών των παιχνιδιών. Ταυτόχρονα, βάσει των προβλέψεων της σύμβασης, ο ΟΠAΠ έχει ήδη προκαταβάλει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δημοσίου επί του μικτού κέρδους, ποσό ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, επεσήμανε ότι: «Όπως σας ανέφερα και στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη, οι αρμόδιες αρχές είναι ενήμερες για το θέμα και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει σχετικά κάτι νεότερο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v