Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις 350 εκατ. ετοιμάζει η Lidl Hellas

Προγραμματίζεται η δημιουργία έντεκα νέων καταστημάτων σε βάθος τριετίας. Στην περίοδο του lockdown, η εταιρεία προχώρησε σε 450 νέες προσλήψεις.

Επενδύσεις 350 εκατ. ετοιμάζει η Lidl Hellas

Αύξηση πωλήσεων το 2019 και το 2020, που «επιδοτεί» το μερίδιό της στην ελληνική αγορά παρουσιάζει η Lidl Hellas, η διοίκηση της οποίας ανήγγειλε χθες νέες επενδύσεις για την ενίσχυση της παρουσίας της.

Η αλυσίδα hard discount έχει εδώ και καιρό μετατραπεί σε βασικό παίκτη της αγοράς οργανωμένου λιανεμπορίου, διατηρώντας σήμερα την τρίτη θέση στην κατάταξη, πίσω από τη Σκλαβενίτης και την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αλυσίδας Ι. Ανδρεανίδη -στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση νέων δράσεων ΕΚΕ της Lidl Hellas-, προγραμματίζονται επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ εντός της προσεχούς τριετίας, με στόχο τη δημιουργία 11 νέων καταστημάτων Lidl αλλά και τη δημιουργία ενός ακόμη logistic center για την εξυπηρέτηση του δικτύου. Σήμερα, η αλυσίδα αριθμεί 223 καταστήματα και απασχολεί περίπου 6.500 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, ενώ διαθέτει 4 υπερσύγχρονες αποθήκες και 1 αποθηκευτική δομή στη Θήβα.

Το πλάνο επενδύσεων προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων καταστημάτων έως τον Φεβρουάριο του 2021 (σε Πετράλωνα και Κερατσίνι), ενώ αναμένεται να προστεθούν ακόμη 4 καταστήματα μέσα στην επόμενη χρήση και 5 νέα σημεία το 2022. Κατά τη διοίκηση της Lidl, δεν προβλέπεται η επέκταση στο ψηφιακό κανάλι πωλήσεων προς το παρόν -πρακτική που ακολουθεί ο ανταγωνισμός- ενώ επέμεινε στη στρατηγική οργανικής ανάπτυξης.

Παρ' όλα αυτά ο κ. Ανδρεανίδης έκανε λόγο για νέο κύκλο συγκέντρωσης στην αγορά, που εκτιμάται ότι θα φέρει νέες ανακατατάξεις. Όσον αφορά την επικείμενη είσοδο της ρωσικής hard discount αλυσίδας Mere στην Ελλάδα, επιφυλάχθηκε για τη διείσδυση που μπορεί να επιτύχει, αφενός, λόγω της στρατηγικής μικρών επενδύσεων σε περιορισμένο δίκτυο εκ μέρους της ρωσικής εταιρείας και αφετέρου, λόγω της διάρθρωσης της ελληνικής αγοράς, που ήδη έχει εξοβελίσει αντίστοιχου χαρακτήρα αλυσίδες όπως για παράδειγμα η Aldi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v