Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Interlife: Αύξηση παραγωγής 6,5% στο α’ εξάμηνο

Διεύρυνση μεριδίων αγοράς αλλά και μείωση των καθαρών κερδών για την ασφαλιστική. Μέσα στο 2020 η είσοδος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Interlife: Αύξηση παραγωγής 6,5% στο α’ εξάμηνο

Αύξηση παραγωγής 6,5% σημείωσε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η Interlife (από τα 29,14 στα 31 εκατ. ευρώ) διευρύνοντας το μερίδιό της σε μια ελληνική ασφαλιστική αγορά που κινήθηκε πτωτικά.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα επενδύσεων επέδρασαν αρνητικά στην κερδοφορία της περιόδου, καθώς τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν από τα 15,1 στο 1,095 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη από τα 11,1 εκατ. στα 882 χιλ. ευρώ.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της βορειοελλαδίτικης ασφαλιστικής εταιρείας αυξήθηκε και διαμορφώθηκε στις 30/6/2020 στα 95 εκατ. ευρώ (χρηματιστηριακή αξία 25ης/9/2020 στα 46,4 εκατ. ευρώ), ενώ κατά την ίδια ημερομηνία: α) Τα ταμειακά της διαθέσιμα και ισοδύναμα είχαν ανεβεί στα 49,1 εκατ. ευρώ β) Οι δείκτες SCR και MCR είχαν διαμορφωθεί αντίστοιχα σε 180,4% και 649%.

Σε ότι αφορά τη δρομολογούμενη είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας (ο τίτλος διαπραγματεύεται ήδη στη Νέα Αγορά του Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου), η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει:

«Η εταιρεία υπέβαλλε εντός του 2020 το ενημερωτικό δελτίο εισαγωγής στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου. Η επικείμενη εισαγωγή στο ΧΑΑ, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2020. Η εισαγωγή γίνεται για λόγους εξυπηρέτησης συμφερόντων των μετόχων της εταιρείας και δεν στοχεύει σε άντληση κεφαλαίων».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v