Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca-Cola: Μεγάλη συμμετοχή στα workshops για νέους

Περισσότεροι από 560 συμμετέχοντες σε 8 διαφορετικά online seminars. Απονεμήθηκαν 10 υποτροφίες Bartending από την BarPhilosophy και 2 υποτροφίες για Front-End Development από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Tech Academy του Found.ation.

Coca-Cola: Μεγάλη συμμετοχή στα workshops για νέους

«Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των upskilling & reskilling σεμιναρίων για τους νέους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης. Το Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, υλοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα τον πρώτο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων του Youth Empowered: The HoReCa Edition», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Σκοπός της νέας ενότητας του προγράμματος είναι να υποστηρίξει τους νέους που απασχολούνται στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού και αναζητούν τρόπους να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους ή να αποκτήσουν νέες προκειμένου να ανταποκριθούν με δυναμικό τρόπο στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Στις 28 - 30 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 560 νέοι και νέες προερχόμενοι από τον κλάδο του HoReCa, έζησαν ένα τριήμερο με πλούσιο περιεχόμενο, σύγχρονες θεματικές, διαδραστικά workshops και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Στόχος των digital σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν εντελώς δωρεάν ήταν να προσφέρουν στους συμμετέχοντες νέες δεξιότητες μέσω upskilling και reskilling, ώστε να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα στον κλάδο του HoReCa ή σε όποιον άλλο κλάδο τους ενδιαφέρει. Έμπειρα στελέχη από την αγορά εργασίας, ήταν εκεί ως μέντορες για να τους καθοδηγήσουν. Μέσω μίας σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις και να αλληλοεπιδράσουν με τους μέντορες.

Επιπλέον των σεμιναρίων, το Youth Empowered: The HoReCa Edition πρόσφερε:

  • 10 υποτροφίες Bartending από την Barphilosophy, για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο και τους bartenders που θέλουν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους, και
  • 2 υποτροφίες για Front-End Software Development από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Tech Academy του Foun.dation, για τους νέους που επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα της Πληροφορικής

Η Τάνια Γεωργουπλή, Community & Sustainability Lead της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Το Youth Empowered εξελίσσεται διαρκώς για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των νέων ανθρώπων και να τους δίνει τη δύναμη να κάνουν όλα όσα ονειρεύονται. Στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε εν μέσω Covid -19 στηρίζουμε τον κλάδο του HoReCa που έχει επηρεαστεί αρκετά και παράλληλα, μεταφέρουμε την εμπειρία και το περιεχόμενο του προγράμματος διαδικτυακά, με σκοπό να είμαστε ακριβώς όπου βρίσκονται και οι νέοι! Και φυσικά συνεχίζουμε να εξελίσσουμε το πρόγραμμα με νέες ενότητες και θεματικές ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της νέας εποχής».

Το Youth Empowered: The HoReCa Edition υλοποιείται με την στρατηγική συνεργασία της Workathlon που ειδικεύεται στην εύρεση προσωπικού για τον τουρισμό και την εστίαση και του οργανισμού Found.ation που διαθέτει μοναδική εμπειρία στον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Όλη η εμπειρία από τα online σεμινάρια Youth Empowered: The HoReCa Edition είναι προσβάσιμη και διαδικτυακά μέσα από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του προγράμματος www.youthempowered.gr. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμο και το νέο application του προγράμματος, μέσω Google Play και App Store.

Youth Empowered: The HoReCa Edition | Θεματικές Ενότητες

Sales Skills

«Sales Skills: The Key to Success» από τον Γιώργο Πριφτάκη, Περιφερειακό Διευθυντή Πωλήσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον

Soft Skills

  • Πώς να γυρίσετε την πρόκληση σε δυνατότητα Q&A Session με την Κατερίνα Λαζαρίδου, πιστοποιημένη σύμβουλο καριέρας, ειδικά για συμμετέχοντες που, είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω άλλων κινήτρων, επιδιώκουν να αλλάξουν επαγγελματική πορεία.
  • Χτίσε σωστά & εύκολα την καριέρα σου. Pre - Recorded Video Session από τον Αίαντα Κατσαρό, HR Manager της Workathlon, για το πώς μπορεί να φτάσει κάποιος στο επαγγελματικό του όνειρο.

Digital Skills

  • Εισαγωγή στις τεχνικές του e-commerce, από τον Γιώργο Παρατσόκη, External Consultant του Found.ation, για την κατανόηση των βασικών τεχνικών του ηλεκτρονικού εμπορίου και τα οφέλη της χρήσης του.
  • Introduction to Coding, από τον Βάιο Καμινιώτη, Ιnstructor του Found.ation, επικεντρωμένο στις βασικές αρχές του προγραμματισμού, μέσα από το παιχνίδι Minecraft.
  • Content management with WordPress, από τον Bάιο Καμινιώτη, Ιnstructor του Found.ation, για τη δημιουργία και τη σωστή διαχείριση μιας προσωπική ιστοσελίδας ή ενός ιστολογίου.
  • Social Media and Digital Marketing for Businesses από τον Γιώργο Παρατσόκη, External Consultant του Found.ation για τη δύναμη των Social Media και όλων όσων αυτά μπορούν να προσφέρουν σε μια επιχείρηση.
  • E - Commerce Setup with WooCommerce από τον Γιάννη Καστορίνη, External Consultant του Found.ation για τη διαχείριση ενός e - Commerce site βασισμένου στο WordPress plug - in WooCommerce.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v