Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στην AVE

Ανοδικό κύκλο εργασιών, δραστική μείωση υποχρεώσεων και αυξημένα ίδια κεφάλαια εμφανίζει ο Όμιλος AVE στο εννεάμηνο του 2020. Επεκτατικές κινήσεις προετοιμάζονται μέσα στους επόμενους μήνες. Τι δηλώνει η διοίκηση της εισηγμένης.

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στην AVE

Την ικανοποίησή της για τη φετινή πορεία της AVE εξέφρασε η διοίκηση της εισηγμένης σε σημερινή της παρουσίαση, κόντρα στις επιπτώσεις της πανδημίας η οποία επηρέασε αρνητικά ορισμένες δραστηριότητες του Ομίλου κατά το πρώτο μισό του 2020.

Ειδικότερα, μεταξύ των θετικών στοιχείων στα οποία αναφέρθηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης κ.κ. Απόστολος Βούλγαρης και Θωμάς Ρούμπας, αντίστοιχα, συγκαταλέγονται:

• Η ανοδική πορεία του κύκλου εργασιών στο φετινό εννεάμηνο, όπου σε ενοποιημένη βάση από τα 50,77 εκατ. εκτινάχθηκε στα 98,05 εκατ. ευρώ. Βέβαια, τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα, καθώς πέρυσι οι επιδόσεις της θυγατρικής Kristelcom ενοποιήθηκαν για μικρό τμήμα του 2019, ενώ φέτος απουσιάζουν δύο μήνες πωλήσεων των κινηματογράφων Ster (πουλήθηκαν έναντι ενός εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο ήδη εισπράχθηκε). Γενικότερα πάντως, δραστηριότητες που επηρεάστηκαν πτωτικά λόγω της πανδημίας (πχ είδη γραφείου, Allou Fan Park) εμφάνισαν βελτίωση μετά την άρση του lock down, ενώ θετικά συνεισέφεραν τόσο η διείσδυση σε νέες προϊοντικές κατηγορίες, όσο η διεύρυνση μεριδίων σε αρκετές άλλες αγορές.

• Η σαφής βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης του Ομίλου, καθώς οι υποχρεώσεις μειώθηκαν κατά περισσότερο από 50 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν. Ειδικότερα, τα ίδια κεφάλαια από το ένα εκατ. ευρώ της 31ης Δεκεμβρίου του 2019 προσεγγίζουν σήμερα τα 27,9 εκατ. ευρώ, λόγω μιας σειράς εξελίξεων όπως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6,5 εκατ. ευρώ (καλοκαίρι 2020), καθώς και η διαγραφή χρεών 15,78 εκατ. ευρώ λόγω του ότι ισόποσες υποχρεώσεις μεταφέρθηκαν σε συνδεδεμένα μέρη.

• Η λήψη πρόσθετου δανεισμού έναντι χαμηλού επιτοκίου από τη θυγατρική Kristelcom, προκειμένου να επεκταθεί σε νέες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμά Ρούμπα, πέρα από τη νέα δραστηριότητα που αφορά τη συνεργασία με την Blink (εύκολη και γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων), μέσα στο επόμενο τετράμηνο-πεντάμηνο αναμένεται να υπάρξουν και νέες συμφωνίες που θα σηματοδοτούν την ανάπτυξη του Ομίλου.

«Κάθε κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να τις εκμεταλλευθούμε. Λόγω της πανδημίας, εταιρείες με προστιθέμενη αξία σε διανομή και υπηρεσίες αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ εμείς είμαστε οικονομικά δυνατοί» κατέληξε ο αντιπρόεδρος του εισηγμένου Ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v