Διαψεύδει η Ευρωπαϊκή Πίστη αίτημα ΤτΕ για κεφαλαιακή ενίσχυση

Σε κατηγορηματική διάψευση σχετικού δημοσιεύματος προχωρά η ασφαλιστική, τονίζοντας ότι δεν υποχρεούται σε ουδεμία κεφαλαιακή ενίσχυση.

Διαψεύδει η Ευρωπαϊκή Πίστη αίτημα ΤτΕ για κεφαλαιακή ενίσχυση

Η Διοίκηση της Εταιρίας Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, διαψεύδει κατηγορηματικά το απολύτως ανυπόστατο δημοσίευμα του Bankingnews της 19/10/20 υπό τον τίτλο «Αναζητάει κεφάλαια η Ευρωπαϊκή Πίστη με εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος».

Οπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Πίστη «κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, όπως προκύπτει από τα αδιάσειστα στοιχεία των δημοσιευμένων Ισολογισμών της, έχει δείκτη φερεγγυότητας SCR 172.7 % με 30/06/2020, ισχυρές συμβάσεις με αντασφαλιστικές εταιρίες με πιστοληπτική διαβάθμιση S&P AA+ έως Α, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντική κερδοφορία.

Με δεδομένο τα ανωτέρω και την πλήρη κεφαλαιακή της επάρκεια, σε ουδεμία κεφαλαιακή ενίσχυση υποχρεούται, πολλώ δε μάλλον, ουδέποτε έλαβε προς τούτο σχετική κατεύθυνση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Εταιρία θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διαφύλαξη των εννόμων συμφερόντων της αναφορικά με την ως άνω ανάρτηση - δημοσίευμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v