Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 21,3% ο όμιλος Λεβέντη στην Παπουτσάνης

Η συναλλαγή ουσιαστικά αποτελεί εξόφληση «σε είδος», δανείου που είχαν λάβει το 2010 οι σημερινοί βασικοί μέτοχοι της Παπουτσάνης (κ.κ. Τασσόπουλος και Γκάντζαρος) προκειμένου να εξαγοράσουν την εταιρία.

Με 21,3% ο όμιλος Λεβέντη στην Παπουτσάνης

Ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στο 21,3% των μετοχών της Παπουτσάνης κατέχει πλέον ο όμιλος Λεβέντη μετά από  σημερινή εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή.

Ειδικόετρα ο Όμιλος Λεβέντη κατείχε περίπου το 5,5% της εταιρείας και σήμερα ενίσχυσε το ποσοστό του ανεβάζοντας το στο 21,3%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κίνηση αυτή δεν αλλάζει στο παραμικρό την πορεία, τη στρατηγική, τις επιλογές και τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρίας. Η σημερινή συναλλαγή του 16% των μετοχών της εισηγμένης ουσιαστικά αποτελεί εξόφληση «σε είδος», δανείου που είχαν λάβει το 2010 οι σημερινοί βασικοί μέτοχοι της Παπουτσάνης (κ.κ. Μ. Τασσόπουλος και Γ. Γκάντζαρος) προκειμένου να εξαγοράσουν την εταιρία. 

«Η μεταβίβαση του πακέτου μετοχών ποσοστού περίπου 16% από την εταιρεία Raguso, συμφερόντων του Γεώργιου Γκάτζαρου και δικών μου, σε εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Λεβέντη, πραγματοποιήθηκε προς αποπληρωμή δανείου που είχε αναλάβει η εταιρεία Raguso προκειμένου να υλοποιήσουμε την επένδυση στην εταιρεία Παπουτσάνης το 2010. Δεν επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή ή επίπτωση στη διοίκηση της Εταιρίας, ενώ και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παπουτσάνης παραμένει το ίδιο χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή» , ανέφερε ο Μενέλαος Τασσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης.

Η ανακοίνωση 

Η εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ (η Εταιρεία), βάσει του ν. 3556/2007, του Κανονισμού 596/2014 και του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σύμφωνα με την από 21.10.2020 γνωστοποίηση συναλλαγών υπόχρεου προσώπου, που υπέβαλλε η κυπριακη εταιρεία Raguso Limited, με την ιδιότητά της ως συνδεόμενο νομικό πρόσωπο με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κ.κ. Γεώργιο Γκάτζαρο και Μενέλαο Τασσόπουλο, ότι την 21.10.2020 η Raguso Limited προέβη σε έξωχρηματιστηριακή πώληση 3.961.982 κοινών μετοχών με δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας έναντι ανταλλάγματος ανά μετοχή ποσού €2.051 (ήτοι, συνολικής αξίας €8.126.025,08€).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v