Γ. Κορμάς (Τρ. Πειραιώς): Η πανδημία μετασχηματίζει την αγορά ακινήτων

Στην Ελλάδα παρατηρούμε μια αύξηση στις τιμές των βιοκλιματικών κτιρίων. Εταιρείες, ιδιώτες, αλλά και επενδυτές βλέπουν σε αυτά, τα ελάχιστα σήμερα, ακίνητα, πλεονεκτήματα που μέχρι πρότινος δεν ήταν ορατά, σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate.

Γ. Κορμάς (Τρ. Πειραιώς): Η πανδημία μετασχηματίζει την αγορά ακινήτων

Στην 21η Prodexpo, το Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, συμμετείχε ο Γεώργιος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate.

Ο κ. Κορμάς έλαβε μέρος σε συζήτηση με θέμα την επόμενη ημέρα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) και των ακινήτων των τραπεζών, τις αλλαγές στην αγορά ακινήτων και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε θεσμικό επίπεδο.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η ενσωμάτωση AI (artificial intelligence) τεχνολογιών, το πέρασμα από τα Big Data στα Smart Data, αποτελούν τις προκλήσεις που θα κρίνουν όχι μόνο το αύριο, αλλά και το σήμερα κάθε εταιρείας και οργανισμού και η αγορά ακινήτων δεν αποτελεί εξαίρεση», επισήμανε ο κ. Κορμάς και πρόσθεσε ότι η Πειραιώς Real Estate επενδύει διαρκώς σε αυτή τη γνώση, αναπτύσσοντας ψηφιακές υποδομές και διαδικασίες που ενισχύουν τόσο τη λειτουργία της, όσο και την εμπειρία που παρέχει σε δυνητικούς αγοραστές ακινήτων.

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο κ. Κορμάς σημείωσε ότι λειτούργησε ως επιταχυντής που φέρνει το μέλλον πιο κοντά στο σήμερα, μετασχηματίζοντας την αγορά ακινήτων.

«Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, παρατηρούμε μια αύξηση στις τιμές των βιοκλιματικών κτιρίων. Εταιρείες, ιδιώτες, αλλά και επενδυτές βλέπουν σε αυτά, τα ελάχιστα σήμερα, ακίνητα, πλεονεκτήματα που μέχρι πρότινος δεν ήταν και τόσο ορατά. Τα συστήματα αερισμού που διαθέτουν, η ενεργειακή εξοικονόμηση που παρέχουν, αλλά και η αισθητική αναβάθμιση που επιφέρουν σε ολόκληρη την πόλη είναι χαρακτηριστικά που πλέον μπορούν όλοι να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν. Εμείς έχουμε ήδη περάσει σε αυτή τη νέα εποχή. Δεν είχαμε προβλέψει φυσικά την πανδημία, είχαμε δει όμως την ανάγκη για αειφορία, για ανάπτυξη που θα έχει στον πυρήνα της το Περιβάλλον, την ποιότητα της ζωής», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v