Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τι αναμένει για το Q3 η Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το τρίτο τρίμηνο τα ακαθάριστα έσοδα (GGR) του ΟΠΑΠ θα εμφανίσουν οριακή κάμψη 1%, μια επίδοση που χαρακτηρίζει ανθεκτική δεδομένων των έκτακτων συνθηκών, με τα καθαρά κέρδη να κινούνται στα 49 εκατ. ευρώ, με πτώση 3%.

ΟΠΑΠ: Τι αναμένει για το Q3 η Eurobank Equities

Τη σύσταση "buy" και την τιμή-στόχο των 10,1 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ διατηρεί η Eurobank Equities σε έκθεσή της, διαβλέποντας περιθώριο ανόδου 38% για τον τίτλο από τα τρέχοντα επίπεδα. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το τρίτο τρίμηνο τα ακαθάριστα έσοδα (GGR) του OΠΑΠ θα εμφανίσουν οριακή κάμψη 1%, μια επίδοση που χαρακτηρίζει ανθεκτική δεδομένων των έκτακτων συνθηκών. 

Τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 102 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1% με τα καθαρά κέρδη να κινούνται στα 49 εκατ. ευρώ, με πτώση 3%. 

Οσον αφορά στο επόμενο διάστημα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ως έχουν τα πράγματα, θα παραμείνει κλειστό το 11% του δικτύου πρακτορείων του OΠΑΠ λόγω των lockdown (500 πρακτορεία). Ωστόσο, το lockdown ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές και ιδίως στην Αττική, όπου βρίσκεται και το 40% του δικτύου της εταιρίας. Με κάθε μήνα πλήρους lockdown (για το 100% του δικτύου πρακτορείων) να κοστίζει στον OΠΑΠ 50 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA, τα νούμερα ήδη περιλαμβάνουν την επίπτωση ενός μερικού lockdown το Νοέμβριο, αλλά υπάρχει περιθώριο περαιτέρω πτώσης εάν εφαρμοστεί πλήρες lockdown.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v