Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση €500 εκατ. στη Sazka από την Apollo Global Management

H Sazka σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Επένδυση €500 εκατ. στη Sazka από την Apollo Global Management

Η KKCG και η τσεχική Sazka ανακοίνωσαν ότι funds της Apollo Global Management θα επενδύσουν 500 εκατ. ευρώ στην Sazka, η οποία έχει θέση στον ΟΠΑΠ.

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσω της Sazka Entertainment, μιας νέας θυγατρικής της ΚΚCG, η οποία μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης θα κατέχει το 100% της Sazka.

«Η επιχείρησή μας εισέρχεται σε νέα εποχή και αυτή η επένδυση και η στρατηγική συνεργασία θα στηρίξουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια επέκτασής μας. Είμαι χαρούμενος που μετά από σειρά συζητήσεων με μεγάλα επενδυτικά funds σε όλο τον κόσμο καταλήξαμε σε συμφωνία να συνεργαστούμε με την Apollo» δήλωσε ο Κάρελ Κόμαρεκ, ιδρυτής της KKCG και πρόεδρος του Δ.Σ. της Sazka.

«Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον για τον όμιλο Sazka από έναν από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο στην αγορά τυχερών παιχνιδιών και έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές εναλλακτικών επενδύσεων επιβεβαιώνει την αξία και τη στρατηγική του ομίλου Sazka και είναι μια αναγνώριση της εκπληκτικής δουλειάς ολόκληρης της διοικητικής ομάδας του ομίλου Sazka. Σε συνεργασία με έναν ισχυρό επενδυτή των ΗΠΑ, ο όμιλος Sazka βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση για να επεκταθεί στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές» τόνισε σύμφωνα με το lotterydaily ο κ. Κόμαρεκ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους τομείς για το μέλλον και ο όμιλος Sazka φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος παίκτης σε αυτόν τον τομέα. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι με τη στήριξη της Apοllo η ομάδα μου θα οδηγήσει την επιχείρηση στο επόμενο επίπεδο» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v