Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση λόγω πανδημίας στο «Project Ektasis»

Η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων που παραμένει στον έλεγχο της Ektasis έχει αποτιμηθεί κοντά στα 110 εκατ. ευρώ. Τι έχει βγει προς πώληση και γιατί η πανδημία και το lockdown «μπερδεύουν» τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη.

Παράταση λόγω πανδημίας στο «Project Ektasis»

Παρά το σημαντικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από την αγορά real estate, οι δεκαπέντε πλειστηριασμοί μέσω των οποίων πωλούνται ελκυστικά ακίνητα της Ektasis Development μετατίθενται προς τα πίσω.

Οι πλειστηριασμοί του «Project Ektasis» είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από 7 μέχρι 10 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων που κατέρρευσε στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Η νέα καραντίνα δυσχεραίνει τους ελέγχους που θέλουν να πραγματοποιήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές στους οποίους περιλαμβάνονται ισχυρά εγχώρια καθώς και ξένα χαρτοφυλάκια.

Η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων που παραμένει στον έλεγχο της Ektasis έχει αποτιμηθεί κοντά στα 110 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από το 2019. Μάλιστα οι πλειστηριασμοί προχωρούν, μολονότι ο ιδρυτής της εταιρείας Παν. Ευθυμίου έχει ασκήσει, επίσης από πέρυσι, αίτηση τριτανακοπής που έχει συζητηθεί και αναμένεται η απόφαση. Η συνέχιση της διαδικασίας συνδέεται με το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε ένδικο μέσο για αναστολή της ειδικής διαχείρισης. Σύμβουλος του ειδικού διαχειριστή είναι η εταιρεία συμβούλων/ελεγκτών PwC.

Στα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό περιλαμβάνεται, για παράδειγμα, το οικόπεδο των 17 στρεμμάτων, με το παλαιό κτίριο της Kodak, στη διασταύρωση της οδού Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου -Χαλανδρίου στο Μαρούσι, οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στον κόμβο Καλυφτάκη, στη συμβολή της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο οποίο βρίσκεται και ημιτελές κτίσμα συνολικής επιφάνειας 7.800 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.).

Το τελευταίο ακίνητο πωλείται «πακέτο» με γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο με επιφάνεια 570 τ.μ. στην ίδια περιοχή. Πωλούνται, επίσης, δύο όμορα οικόπεδα (4.800 τ.μ. και 3.700 τ.μ. αντίστοιχα με κτίσματα) που βρίσκονται στο Ηράκλειο Αττικής στη θέση Λυκόβρυση επί των οδών Αμαρουσίου-Λεωφόρου Ειρήνης. Στο ένα ακίνητο στεγαζόταν η ψυχιατρική Κλινική «Αγία Τριάς». «Πακέτο» πωλούνται και πέντε άλλα μεγάλα ακίνητα της Ektasis στην περιοχή του Μαραθώνα, που σήμερα μισθώνονται με σχέση αγρομίσθωσης σε τρίτους. Με άλλους πλειστηριασμούς πωλούνται ποσοστά εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών, διαμερίσματα, άλλα οικόπεδα, κ.ο.κ.

Στα τεύχη των διαγωνισμών προβλέπεται πως κάθε δεσμευτική προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται επί ποινή ακυρότητάς της από εγγυητική επιστολή ισόποση με το προσφερόμενο τίμημα. Τα ακίνητα και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της Ektasis Development πωλούνται και μεταβιβάζονται «όπως είναι και ευρίσκονται», δηλαδή στη σημερινή τους πραγματική και νομική οικονομική και τεχνική κατάσταση. Οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν τον δικό τους έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσουν την πραγματική σημερινή κατάσταση των συγκεκριμένων ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v