Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώνεται το carve out της Alpha Bank

Πάνω από το 90% των εργαζόμενων από τα τμήματα καθυστερούμενων δανείων δέχτηκαν τη μεταφορά τους στην εταιρεία διαχείρισης. Με την ολοκλήρωση του project Galaxy, θα έχει τον έλεγχο σε χορηγήσεις 33 δισ. ευρώ.

Ολοκληρώνεται το carve out της Alpha Bank

Με υψηλή αποδοχή από την πλευρά των εργαζόμενων κλείνει η διαδικασία μετάβασης του προσωπικού των τμημάτων καθυστερήσεων από την Alpha Bank στη Cepal.

Πληροφορίες από την τράπεζα αναφέρουν ότι ήδη έχουν αποδεχθεί την εθελοντική τους μεταφορά στον Servicer ποσοστό εργαζόμενων που υπερβαίνει το 90%, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα.

Στη Cepal μεταφέρονται οι Διευθύνσεις Καθυστερήσεων Retail και Wholesale καθώς επίσης και των Περιφερειακών Κέντρων ανά την Ελλάδα, προς το προσωπικό των οποίων χορηγήθηκε χρηματική παροχή ύψους 10 μεικτών μισθών, με ελάχιστο όριο τις 25.000 ευρώ, ενώ διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και οι λοιπές παροχές.

Η διαδικασία αποτελεί κρίσιμο στάδιο για την τιτλοποίηση (project Galaxy) που υλοποιεί η τράπεζα και η οποία βρίσκεται πλέον στον τελικό κύκλο διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί ο προτιμητέος επενδυτής για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Από την 1η Δεκεμβρίου 2020, το σύνολο της διαχείρισης των καθυστερούμενων δανείων της Τράπεζας περνάει στη Cepal και το σύνολο των δανείων υπό διαχείριση θα ανέλθει, μετά την ολοκλήρωση του Galaxy, σε 33 δισ. ευρώ.

Όπως υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές, η Cepal άνοιξε τη σχετική αγορά στην Ελλάδα, καθώς ήταν η πρώτη εταιρεία που αδειοδοτήθηκε το 2017 από την Τράπεζα της Ελλάδος υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο. Με την πώληση των μετοχών της σε διεθνή επενδυτή, το πρωτοποριακό για την εποχή του εγχείρημα περνάει σε νέα φάση ανάπτυξης, δικαιώνοντας τους ιδρυτές μετόχους, μεταξύ των οποίων και η Αlpha Βank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v