Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλειστή διαπραγμάτευση με ομάδα ομολογιούχων η Intralot

Αισιοδοξία στη διοίκηση της εισηγμένης ότι θα έρθει σε συμφωνία με ομάδα ομολογιούχων για την αναδιάρθρωση. Τα ερωτήματα για το χρονοδιάγραμμα και η εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών. Οι νομικές εμπλοκές στη Βουλγαρία.

Σε κλειστή διαπραγμάτευση με ομάδα ομολογιούχων η Intralot

Στο τελικό στάδιο διαδικασίας «κλειστής διαπραγμάτευσης» με ομάδα ομολογιούχων που αντιπροσωπεύουν «σημαντικό ποσοστό» των ομολογιών που λήγουν το 2021, βρίσκεται η διοίκηση της Intralot, όπως υποστήριξε χθες, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρυσόστομος Σφάτος.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Σφάτος είπε πως «έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις συζητήσεις με τους πιστωτές. Δεν θέλω να βάλω συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά πιστεύω πως είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία». Πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη ομάδα πιστωτών έχει πρόσβαση σε αναλυτικά στοιχεία της εταιρείας, «κάτι που δείχνει το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε».

Υπενθυμίζεται πως η Intralοt έχει δύο ομολογιακά δάνεια συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ. Το πρώτο ομολογιακό, ύψους 250 εκατ. ευρώ και επιτόκιο 6,75%, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ το δεύτερο, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 5,25%, λήγει ακριβώς τρία χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2024.

Στο εννεάμηνο, η σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA αυξήθηκε στο 11,8 από 6,4 στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019. Ο καθαρός δανεισμός της Ιntralot ήταν στο τέλος του εννεαμήνου 642 εκατ., δηλαδή αυξήθηκε κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Η διοίκηση τόνισε χθες πως για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα κινηθούν μεταξύ 60-62 εκατ. ευρώ, με τις συνολικές επιπτώσεις της πανδημίας να αποτιμώνται στα επίπεδα των 25-28 εκατ. Όπως υποστήριξε, χωρίς την πανδημία, τα EBITDA θα κινούνταν στα επίπεδα των 90 εκατ. ευρώ όπως είχε προβλέψει στις αρχές της φετινής χρονιάς.

Για το εννεάμηνο η Intralοt ανακοίνωσε έσοδα 266,1 εκατ. ευρώ (-52,1%) σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και ζημιές προ φόρων 56,8 εκατ. από ζημιές 6,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2019.

Τα 93 εκατ. ευρώ από τα 266,1 εκατ. ευρώ των εσόδων του εννεαμήνου προήλθαν από την αγορά των ΗΠΑ όπως και τα 36,8 εκατ. από τα 45,2 εκατ. ευρώ των EBITDA. Τη δεύτερη αγορά του ομίλου από πλευράς εσόδων αποτέλεσε στο εννεάμηνο η Μάλτα, με 53,2 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση είπε χθες πως φέτος τα EBITDA στις ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τον στόχο των 50 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε πως η σύμβαση για το αθλητικό στοίχημα στην Ουάσιγκτον αρχίζει να κινείται με τους ρυθμούς που είχαν προβλεφθεί στο επιχειρησιακό σχέδιο.

Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στον όμιλο αν χάσει τις προσφυγές που έχει καταθέσει κατά των τεράστιων προστίμων, συνολικού ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ, που απαιτεί το βουλγαρικό δημόσιο από τις πρώην θυγατρικές Eurofootball Ltd και Eurobet Ltd, η διοίκηση είπε πως δεν θα υπάρξει επιβάρυνση. Ηδη η Eurobet έχει καταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, ενώ η συμφωνία μετόχων για τη Eurofootball έχει επίσης ακυρωθεί.

Φώτης Κόλλιας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v