Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα έργα σε Χιλή και Σκωτία ανέλαβε η Μυτιληναίος

Ανάδοχος του έργου «Pampa Tigre» στην περιοχή Antofaghsata της Χιλής ανακηρύχθηκε η ελληνική εταιρεία. Νέα σύμβαση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία με την Gresham House στη Σκωτία.

Νέα έργα σε Χιλή και Σκωτία ανέλαβε η Μυτιληναίος

Η Μυτιληναίος, μέσω του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), έχει καθιερωθεί ως ένας από τους 10 κορυφαίους EPC κατασκευαστές στον κόσμο, με μοναδική τεχνογνωσία σε όλο το φάσμα έργων ηλιακής ενέργειας, τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Με παρουσία και στις 5 ηπείρους, αναλαμβάνει σύνθετα και απαιτητικά έργα, τα οποία παραδίδει έγκαιρα, με τη σφραγίδα ποιότητας που διακρίνει διεθνώς την εταιρεία.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, η Μυτιληναίος συνεχίζει να επιτυγχάνει και να αναλαμβάνει έργα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αποδεικνύοντας την προσήλωσή της στην επιχειρηματική συνέχεια και την ικανότητά της να προσαρμόζεται σε δύσκολες συγκυρίες, έχοντας ως βασική προϋπόθεση την ασφάλεια όλων των συνεργατών της. Έτσι, ανακοινώνει ότι έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος του έργου «Pampa Tigre» στην περιοχή Antofaghsata της Χιλής. Πρόκειται για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 118,4 MWp της εταιρείας Mainstream Renewable Power.

Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ η διασύνδεση με το δίκτυο αναμένεται τον Νοέμβριο του 2021. Πρόκειται για το πέμπτο φωτοβολταϊκό έργο της eταιρείας στη Χιλή (168,7 MWp Atacama II, 10,4 MWp Eclipse, 3 MWp RLA, 3 MWp La Manga), γεγονός που αναδεικνύει την καθιέρωσή της στη δύσκολη αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Το έργο «Pampa Tigre» είναι μέρος ενός ευρύτατου project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Mainstream στη Χιλή, που περιλαμβάνει 3 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 425 MW και δύο φωτοβολταϊκά πάρκα με συνολική ισχύ 205 MW.

Στον τομέα της Αποθήκευσης Ενέργειας, η Μυτιληναίος ανακοινώνει μια νέα σύμβαση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία (BESS) με την Gresham House (Byers Brae Project) στη Σκωτία.

Τα συστήματα BESS υποστηρίζουν την αυξημένη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα. Συγκεκριμένα, παρέχουν επικουρικές υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας του δικτύου. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν ενέργεια σε περιόδους χαμηλής ζήτησης, ενώ όταν η ζήτηση είναι αυξημένη, μπορούν να την αποδεσμεύσουν και πάλι στο δίκτυο, βελτιώνοντας έτσι τα έσοδα της επένδυσης.

Στο Byers Brae Project, η μπαταρία είναι 30 MW και παρέχει περίπου 30 MWh στο δίκτυο. Η χρονική περίοδος μεταξύ του Notice to Proceed (NTP) και της ημερομηνίας Εμπορικής Λειτουργίας (COD) εκτιμάται περίπου 4,5 μήνες, λόγω των περιορισμών που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας.

Τέλος, η Μυτιληναίος στηρίζει ενεργά τον εθνικό στόχο για την απολιγνιτοποίηση και προσφέρει την τεχνογνωσία της και σε απαιτητικά εθνικά έργα. Πρόσφατα μάλιστα ανακηρύχθηκε ανάδοχος και έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του έργου της ΔEΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. «Μελέτη, Έργα Πολιτικού Μηχανικού, Προμήθεια, Μεταφορά, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, ενός (1) Φωτοβολταϊκού Σταθμού Ονομαστικής Ισχύος 14,99 MW στη θέση Παλιάμπελα του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης και (1) Υποσταθμού 20kV/150 kV Υπαίθριου Τύπου».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου €10 εκατ. και αναμένεται να έχει διάρκεια κατασκευής 14 μήνες από την ημερομηνία ανάθεσης. Πρόκειται για το Α' τμήμα του mega project της ΔEΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. στην περιοχή, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της για περαιτέρω ανάπτυξη στις καθαρές μορφές ενέργειας.

Η MYTILINEOS διεκδικεί απαιτητικά έργα ηλιακής ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο και συνεχίζει να διακρίνεται ανάμεσα σε κορυφαίους EPC κατασκευαστές παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v