Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου η προθεσμία για τον ΔΕΔΔΗΕ

Δημοσίευσε η ΔΕΗ την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Σε δύο φάσεις ο διαγωνισμός. Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου η προθεσμία για την εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος.

ΔΕΗ: Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου η προθεσμία για τον ΔΕΔΔΗΕ

Δημοσιεύτηκε από τη ΔΕΗ η πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο διαγωνισμός σύμφωνα με τη δημόσια εταιρία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη που είναι η υποβολή εκδήλωση ενδιαφέροντος και με καταληκτική ημερομηνία την 29η Ιανουαρίου του 2021. Αφού αξιολογηθούν οι προϋποθέσεις η ΔEΗ θα προχωρήσει σε short list υποψηφίων προκειμένου να εκκινήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού με τις δεσμευτικές προσφορές.

H ΔEΗ όπως ενημερώνει τους επενδυτές πριν τον διαγωνισμό προτίθεται να μεταβίβασει στον ΔΕΔΔΗΕ τα περιουσιακά στοιχεία του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, το χρέος και τις υποχρεώσεις που ανήκουν στην επιχείρηση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΚωστήςΧατζηδακης σημείωσε νωρίτερα ότι ο επενδυτής θα έχει ενισχυμένα δικαιώματα στο μάνατζμεντ, ενώ τόνισε τη σημασία της ιδιωτικοποίησης ως προς την υλοποίηση της κυβερνητικής στρατηγικής που είναι ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η διαδικασία της πώλησης του 49% θα έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v