Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Η αναβολή της ΓΣ και το παρασκήνιο

Προτάσεις για αναβολή της κρίσιμης γενικής συνέλευσης κατέθεσαν τόσο η πλευρά Καϋμενάκη - Μπάκου όσο και οι αδερφοί Καλλιτσάντση. Τι δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γ. Προβόπουλος.

Ελλάκτωρ: Η αναβολή της ΓΣ και το παρασκήνιο

Για τις 27 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, στην οποία είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η πρόταση της ολλανδικής Reggborgh και άλλων δύο μετόχων για αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου.

Η πρόταση για αναβολή κατατέθηκε από την Invesco Finance, την εταιρεία μέσω των οποίων συμμετέχουν στην Eλλάκτωρ οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δημ. Μπάκος.

Αντίστοιχη πρόταση αναβολής κατέθεσε και η Pemanoaro, η εταιρεία μέσω των οποίων συμμετέχουν οι αδερφοί Αναστ. και Δημ. Καλλιτσάντσης.

Στη συνέλευση συμμετείχαν 113 μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 75,85% του μετοχικού κεφαλαίου. Ο πρόεδρος της Eλλάκτωρ Γ. Προβόπουλος είχε νωρίτερα υποστηρίξει πως «παρά τη συνήθη πρακτική που ακολουθείται κατά κανόνα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ ή άλλες εταιρείες να προτείνεται ως οριστικός πρόεδρος της Γ.Σ., ο πρόεδρος της εταιρείας, δεν επιθυμώ να προταθώ ως οριστικός πρόεδρος». Όχι επειδή «δεν θα ήμουν αμερόληπτος, αυτό το έχει δείξει η επαγγελματική μου διαδρομή», αλλά εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών στη σημερινή συνέλευση.

Για πρόεδρος της έκτακτης Γ.Σ. προτάθηκε και εγκρίθηκε ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Πιμπλής και για γραμματέας ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Ξενογιάννης, που είχαν τον ίδιο ρόλο και στη γενική συνέλευση του Ιουλίου 2018. Σε εκείνη τη γενική συνέλευση, οι αδερφοί Αναστ. και Δημήτρης Καλλιτσάντσης είχαν επικρατήσει στη μάχη για τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έναντι της πλευράς των κ.κ. Λεων. Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα.

Μικρομέτοχος της Eλλάκτωρ ζήτησε να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση πριν από τις 22 Ιανουαρίου, επειδή εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί Γ.Σ. της θυγατρικής REDS για την πώληση σημαντικού περιουσιακού στοιχείου (ακινήτου) στη Ρουμανία. Ο κ. Πιμπλής επισήμανε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αφού οι δύο άλλοι μέτοχοι, με ποσοστό άνω του 5% έκαστος, ζητούν αναβολή για τις 27 Ιανουαρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v