Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης ζητούν οι Σύνδεσμοι ένδυσης-υπόδησης

Συντελεστής ΦΠΑ 13% για όλο το 2021 ως μέτρο στήριξης των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά. Παράταση αποπληρωμής όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων της περιόδου Δεκεμβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021 κατά 6 μήνες, αναφέρει ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης ζητούν οι Σύνδεσμοι ένδυσης-υπόδησης

Με κοινή επιστολή προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη και Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, οι Σύνδεσμοι ένδυσης και υπόδησης, ΣΕΠΕΕ, ΣΚΕΕ και ΕΛΣΕΒΒΥΕ ζητούν τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων των συγκεκριμένων κλάδων.

Στην επιστολή τονίζεται ότι το 2ο lockdown στην Ελλάδα και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές έχει πλήξει με μεγάλη σφοδρότητα τους κλάδους ένδυσης – υπόδησης οι οποίοι κατέγραψαν μείωση του κύκλου εργασιών τους το 2020 μεταξύ 35% και 40%.

Οι Σύνδεσμοι ζητούν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς, κάτω από αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, ως τη μόνη προϋπόθεση επιβίωσης και ανάκαμψης των επιχειρήσεων.

Παράλληλα ζητούν τη στήριξη των επιχειρήσεων με πρόσθετα μέτρα έως ότου η οικονομία επανέλθει σε φυσιολογικές συνθήκες.

Ειδικότερα ζητείται όπως εφαρμοστεί για τους κλάδους ένδυσης και υπόδησης ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% για όλο το 2021 ως μέτρο στήριξης των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά.

Επίσης, να δοθεί παράταση αποπληρωμής όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων της περιόδου Δεκεμβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021 κατά 6 μήνες, καθώς και να διαμορφωθεί από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιταγών που βρίσκονται σε αναστολή λόγω κρατικής εντολής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v