Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζημιά 1,5 εκατ. ευρώ στην «Υφαντής» από πυρκαγιά στο εργοστάσιο

Μικρό το κόστος, με βάση τα συνολικά μεγέθη του ομίλου. Πρόκληση, όμως, αποτελεί η διαχείριση πιθανής διαταραχής στην αγορά με προϊόντα υψηλής κινητικότητας στα super market, όπως τα Ifantis combi.

  • της Σοφίας Εμμανουήλ
Ζημιά 1,5 εκατ. ευρώ στην «Υφαντής» από πυρκαγιά στο εργοστάσιο

Σε 1,5 εκατ. ευρώ υπολογίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημιά από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο εργοστάσιο της Υφαντής στο Γριζάνο Τρικάλων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ως αιτία το βραχυκύκλωμα, αλλά η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες τοπικές αρχές. Πρόκειται για ζημιά σε μηχανήματα, συσκευαστικές υποδομές, αποθήκες και γραφεία της εταιρείας. Το εργοστάσιο απασχολεί περί τα 20 άτομα προσωπικό και συνεργάζεται με περίπου 120 κτηνοτροφικές μονάδες.

Σημειώνεται ότι το τμήμα του εργοστασίου που αφορά την παραγωγή δεν έχει υποστεί φθορά. Οπότε μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών, η εταιρεία θα παράγει μεν, αλλά θα χρειαστεί να αποθηκεύει τα προϊόντα σε νοικιασμένα ψυγεία ενώ θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλο εργοστάσιο της περιοχής για τις ανάγκες της συσκευασίας. Εξάλλου, στην περιοχή λειτουργούν κι άλλες μονάδες, περισυλλέγοντας γάλα από τους κτηνοτρόφους του δήμου Φαρκαδόνας και άλλες περιοχές του νομού.

Πάντως υπάρχουν θέματα που πρέπει να διευθετηθούν καθώς η συγκεκριμένη μονάδα παρήγαγε και συσκεύαζε και προϊόντα μεγάλης κινητικότητας στα ράφια των super market, από γιαούρτια και κίτρινα τυριά μέχρι τις μεικτές συσκευασίες Ifantis combi ζαμπόν/τυρί.

Η ζημιά που έχει υποστεί το εργοστάσιο της θυγατρικής του ομίλου Υφαντής αφορά σχεδόν το ήμισυ της δραστηριότητας και εκτιμάται ότι συνολικά για εμπόρευμα και μηχανήματα θα ανέλθει σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Είναι μεν σημαντική, αλλά δεν αναμένεται να έχει ουσιαστικό αποτύπωμα στα μεγέθη του ομίλου, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του, το 2019 εμφάνισε κύκλο εργασιών 159.554.198,22 ευρώ (με 100.754.615,58 ευρώ για την εταιρεία), παρουσιάζοντας αύξηση 11,18% (και 13,26% αντίστοιχα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά).

Το μεικτό αποτέλεσμα για τον όμιλο ανήλθε σε 47.393.627,96 ευρώ και για την εταιρεία σε 31.285.000,92, παρουσιάζοντας αύξηση 1,66% και 1,42% αντίστοιχα. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του ομίλου ανήλθαν σε 11.855.160,87 ευρώ και της εταιρείας σε 6.958.189,42 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 8,32% και αύξηση 16,86% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v