Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Ασφαλιστικά μέτρα από Μπάκο-Καϋμενάκη για αναβολή της ΓΣ

Οι δύο εφοπλιστές ζητούν να μην πραγματοποιηθεί η αυριανή κρίσιμη Γενική Συνέλευση, μέχρι να αποφανθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα με την πρόταση της Reggeborgh για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ελλάκτωρ: Ασφαλιστικά μέτρα από Μπάκο-Καϋμενάκη για αναβολή της ΓΣ

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ώστε να αναβληθεί η αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, μέχρι να αποφασίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν υφίσταται συγκέντρωση ή όχι στην περίπτωση που αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας το προτεινόμενο από τη Reggeborgh διοικητικό συμβούλιο, κατέθεσε η Invesco.

Η επενδυτική εταιρεία των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκου κατέχει περί το 5% των μετοχών, αλλά περίπου 25,5% των δικαιωμάτων ψήφων της Eλλάκτωρ. Η αίτηση θα εκδικαστεί αύριο πρωί, πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης μετόχων που έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που επικαλούνται οι δύο εφοπλιστές, τυχόν διορισμός διοίκησης από τη Reggeborgh θα επιτρέψει σε ανταγωνιστές της Eλλάκτωρ να καταθέσουν προσφυγές κατά της συμμετοχής της σε διαγωνισμούς, επειδή οι Ολλανδοί ελέγχουν και το 30,5% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Οι Ολλανδοί ωστόσο επικαλούνται από την πρώτη στιγμή το γεγονός πως δεν ασκούν κανέναν έλεγχο στη διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. 

Μετά την ανακοίνωση της προσφυγής στη δικαιοσύνη κύκλοι των Ολλανδών επισημαίνουν ότι η κίνηση αποτελεί δημόσια δήλωση αποδοχής της ήττας, χωρίς μάλιστα να καταλαβαίνουν τι πρόσθετα προβλήματα προκαλούν στην εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση λένε, η Γ.Σ. θα γίνει και η εταιρεία θα προχωρήσει στην επόμενη ημέρα απαλαγμέννη από βαρίδια του παρελθόντος. 

Αργά το βράδυ της Τρίτης, μάλιστα, κύκλοι προσκείμενοι στην Reggeborgh υποστήριζαν πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκλεισε την υπόθεση με την καταγγελία που είχε λάβει για την Ελλάκτωρ. Συνεπώς θεωρούν πως η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των δύο εφοπλιστών δεν έχει καμία τύχη.

Η επίσημη ανακοίνωση

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελλάκτωρ αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι νωρίτερα σήμερα η εταιρεία INVESCO FINANCE S.A., μέτοχος 5,0002% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ζητώντας την αναβολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα την Τετάρτη 27.1.2021.

Η συζήτηση για το αίτημα προσωρινής διαταγής έχει οριστεί για την Τετάρτη 27.1.2021 και ώρα 9:00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v