Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση στη βιομάζα εξετάζει η Επίλεκτος Ενεργειακή

Το ενδεχόμενο δημιουργίας σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας, ισχύος 2,5 Mw στα Φάρσαλα, εξετάζει η θυγατρική του εισηγμένου ομίλου. Σκέψεις για παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο ταμπλό του ΧΑ.

Επένδυση στη βιομάζα εξετάζει η Επίλεκτος Ενεργειακή

Μπορεί η κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα της Επίλεκτος να συνεχίζει να είναι ζημιογόνος, επηρεασμένη μεταξύ άλλων και από τις επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο, ωστόσο τα πράγματα εξελίσσονται σαφώς καλύτερα για τη θυγατρική της εταιρεία Eπίλεκτος Ενεργειακή.

Η τελευταία πέρα από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 9,99 Mw στα Φάρσαλα, λειτουργεί από τον Μάιο του 2019 στην ίδια περιοχή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιοαερίου ισχύος 5,252 Mw (πρόκειται για τη μεγαλύτερη του είδους στην Ευρώπη).

Η συγκεκριμένη μάλιστα μονάδα «ανεβάζει ταχύτητες» καθώς ενώ κατά το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2019-Ιουνίου 2020 είχε παραγωγή 17,11 Mw, στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 (στο μισό δηλαδή χρονικό διάστημα) η παραγωγή έφτασε στα 11,474 Mw. «Τα έσοδα της μονάδας αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου», αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση της Eπίλεκτος Ενεργειακή.

Πέραν αυτών, η εταιρεία εξετάζει να υλοποιήσει και άλλα επενδυτικά σχέδια, με ενδεικτική περίπτωση τη δημιουργία σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας, ισχύος 2,5 Mw και πάλι στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων.

Η Eπίλεκτος Ενεργειακή είναι εισηγμένη στη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και εξετάζει το ενδεχόμενο παράλληλης διαπραγμάτευσης των μετοχών της και στο ΧΑ. Κατά τη δωδεκάμηνη οικονομική χρήση 2019-2020, σημείωσε κύκλο εργασιών 7 εκατ. ευρώ, EBITDA +3,199 εκατ. και προ φόρων κέρδη 25 χιλ. ευρώ (ίδια κεφάλαια 9,1 εκατ. καθαρός δανεισμός 21,5 εκατ. ευρώ).

Μετά τη λήξη της προαναφερόμενης χρήσης, η Eπίλεκτος Ενεργειακή κατάφερε να μειώσει το μέσο επιτόκιο δανεισμού της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v